CRUNCH: Dryss eventuelt ristede pinjekjerner over de grillede grønnsakene, det gir en ekstra crunch. Foto: All Over Press
CRUNCH: Dryss eventuelt ristede pinjekjerner over de grillede grønnsakene, det gir en ekstra crunch. Foto: All Over Press Vis mer

Vegetarisk Grillmat

Grillede grønnsaker med basilikumdressing og pasta

Prøv denne lekre vegetarretten i sommersola!

Tid beregnet til denne retten: 30 minutter. Marinering: 1 time.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 2 røde paprika
  • 2 gule paprika
  • 2 squash
  • 1 fennikel
  • 1 aubergine
  • 1 ss olivenolje
  • 6 vårløk
  • 1 hvitløkfedd

Basilikumdressing

  • 1 bunt basilikum
  • 8 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • Salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • 500 g fersk pasta
VÅRLØK: Vårløk ligner purre, men er mindre enn denne og mildere på smak. Hele planten kan spises rå, kokt eller stekt. Foto: All Over Press
VÅRLØK: Vårløk ligner purre, men er mindre enn denne og mildere på smak. Hele planten kan spises rå, kokt eller stekt. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Rens alle grønnsakene. Stek paprikaene hele på en varm grill til de er godt stekt. Legg dem i en bolle, dekk til med plastfolie og la dem avkjøles.
2. Skjær squash og fennikel i 1 ½ cm tykke skiver på langs. Spar på toppen av fennikelen. Stek squash og fennikel på grillen i 1–2 minutter på hver side, og legg dem på et rent kjøkkenhåndkle. Drypp olivenolje over vårløken, og stek dem raskt på grillen.
3. Flå skinnet av de avkjølte paprikaene, fjern frø og stilk, og skjær dem i grove skiver. Bland de grillede grønnsakene i en bolle.
4. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
5. Blend halvparten av basilikumbladene med olivenolje, eddik, litt salt og pepper, og hell dressingen over grønnsakene i bollen. Bland resten av basilikumbladene med grønnsakene. Skjær hvitløk i tynne skiver, finsnitt fennikeltoppen, og dryss den over salaten. Server som tilbehør til den ferske pastaen.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: