Ukens Matplan

Grillede pitabrød med ricottakrem og røkelaks

Dette er en superenkel og lekker rett!

NESTEN SOM PIZZA: Superenkel, pizzaaktig mat! Foto: All Over Press
NESTEN SOM PIZZA: Superenkel, pizzaaktig mat! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:2

Ingredienser

  • 4 grove pitabrød
  • litt olivenolje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • salt

Topping

  • 150 g ricotta
  • 50 g finrevet parmesan
  • salt
  • 1 ts finrevet sitronskall
  • 100 g røkelaks i tynne skiver
  • 100 g rucola
  • nykvernet pepper
  • sitronsaft og sitronbåter
TIPS: I stedet for ricotta kan du prøve deg med andre smøreoster, som for eksempel norsk Snøfrisk.  Foto: All Over Press
TIPS: I stedet for ricotta kan du prøve deg med andre smøreoster, som for eksempel norsk Snøfrisk. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Pensle pitabrødene med olivenolje, og grill dem i en varm grillpanne. Gni dem inn med litt hvitløk når de er nesten ferdige. Krydre med salt.
2. Rør sammen ricotta og parmesan, og smak til med salt og sitronskall.
3. Smør kremen på de varme pitabrødene, og topp med laks og rucola blandet med sitronsaft. Krydre med nykvernet pepper, og server med én gang, sammen med sitronbåter.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer