Spareribs Med Asiatisk Smak

Grillede spareribs med rissalat og limedressing

Spareribs er alltid godt og her får du dem med en smakfull asiatisk marinade!

ASIATISK: Vi er vant til å tenke på spareribs som en mextex-rett. Her får du den i utsøkt asiatisk variant! Foto: All Over Press
ASIATISK: Vi er vant til å tenke på spareribs som en mextex-rett. Her får du den i utsøkt asiatisk variant! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 60–70 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 kg spareribs
  • 2 stjerneanis
  • 1 kaffirlimeblad
  • 5–6 hele pepperkorn

Marinade

  • 1 hvitløkfedd
  • 20 g fersk ingefær
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 ts five spice krydder

Rissalat

  • 2 dl ris
  • 2 gulrøtter
  • 1 agurk
  • 100 g reddik
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt koriander
  • 4 ss peanøtter
  • 1 ss svarte sesamfrø

Limedressing

  • 3 lime, saften
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
TIPS: Det asiatiske krydderet five spice består av fem krydder: pepper, stjerneanis, nellik, fennikelfrø og kanel. Foto: All Over Press
TIPS: Det asiatiske krydderet five spice består av fem krydder: pepper, stjerneanis, nellik, fennikelfrø og kanel. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Legg spareribsene i en kjele med stjerneanis, kaffirlimeblad, pepperkorn og vann så det akkurat dekker kjøttet. Kok spareribsene i 30–40 minutter.
2. Marinade: Hakk hvitløken, og skrell og riv ingefæren. Bland alle ingrediensene til marinaden. Pensle de kokte spareribsene med den og stek dem på en varm grill i 4 minutter på hver side. Legg dem så på en stekeplate med aluminiumsfolie, og sett stekeplaten på grillen. Stek spareribsene i 5 minutter på hver side.
3. Rissalat: Kok risen etter anvisning på pakken. Skyll og finhakk grønnsakene, hakk urtene og bland det med risen. Topp med peanøtter og sesamfrø.
4. Limedressing: Rør sammen limesaft, fiskesaus, soya og sukker. Hell litt av dressingen over rissalaten, og sett resten fram på bordet i en skål.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer