Tid beregnet på denne retten: 60–70 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 1 kg spareribs
- 2 stjerneanis
- 1 kaffirlimeblad
- 5–6 hele pepperkorn
Marinade
- 1 hvitløkfedd
- 20 g fersk ingefær
- 1 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 2 ss rapsolje
- 1 ts brunt sukker
- 1 ts five spice krydder
Rissalat
- 2 dl ris
- 2 gulrøtter
- 1 agurk
- 100 g reddik
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt koriander
- 4 ss peanøtter
- 1 ss svarte sesamfrø
Limedressing
- 3 lime, saften
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss soyasaus
- 1 ss sukker

Slik gjør du:
1. Legg spareribsene i en kjele med stjerneanis, kaffirlimeblad, pepperkorn og vann så det akkurat dekker kjøttet. Kok spareribsene i 30–40 minutter.
2. Marinade: Hakk hvitløken, og skrell og riv ingefæren. Bland alle ingrediensene til marinaden. Pensle de kokte spareribsene med den og stek dem på en varm grill i 4 minutter på hver side. Legg dem så på en stekeplate med aluminiumsfolie, og sett stekeplaten på grillen. Stek spareribsene i 5 minutter på hver side.
3. Rissalat: Kok risen etter anvisning på pakken. Skyll og finhakk grønnsakene, hakk urtene og bland det med risen. Topp med peanøtter og sesamfrø.
4. Limedressing: Rør sammen limesaft, fiskesaus, soya og sukker. Hell litt av dressingen over rissalaten, og sett resten fram på bordet i en skål.
God middag!