Ukens Matplan

Grillet biff og sopp med krydderurtesalsa

Deilig fredagskos med denne biffretten. Må smakes!

DEILIG: Denne kan du gjerne servere sammen med en salat eller dampede grønnsaker. Foto: All Over Press
DEILIG: Denne kan du gjerne servere sammen med en salat eller dampede grønnsaker. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter
Antall porsjoner i denne retten: 2

Ingredienser

  • ½ bunt vårløk
  • ½ fedd
  • hvitløk
  • 2 ss kapers
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 håndfull basilikumblader
  • 1 liten håndfull mynteblader
  • 2 håndfuller bladpersille
  • 2–3 ss eplesidereddik
  • ½ dl skikkelig god olivenolje
  • salt og pepper

Biff og sopp

  • 400 g blandet sopp i munnfullstore biter
  • olivenolje
  • salt
  • 2 gode biffer
  • mer olje
  • salt og pepper
TIPS: Retten passer også godt på en lun buffé til mange gjester.  Foto: All Over Press
TIPS: Retten passer også godt på en lun buffé til mange gjester. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skjær vårløken i grove biter. Kjør vårløk, hvitløk, kapers og sennep i en foodprocessor eller blender. Tilsett basilikum, mynte og persille, og kjør litt til. Ha i 
eddik og til slutt oljen, litt om gangen. Kjør til salsaen er fin og kremet, men fremdeles har litt tekstur. Smak til med salt og pepper.  

2. Stek soppen gyllen i olivenolje i en stor panne. Stek biffene rosa, krydre med salt og pepper.  

3. Anrett soppen med skiver av biff og rikelige mengder krydderurtesalsa på toppen. Server gjerne sammen med en salat eller dampede grønnsaker.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer