Grillet krydderpølse

Tryll fram disse 5 fastfood-rettene hjemme
4 porsjoner
Dette trenger du:
- 4 store eller 8 små krydrede pølser
- 1–2 rødløk
Krydderpoteter:
- 8–12 ferske poteter
- 3 ss rapsolje
- salt og pepper
- 1 ts chilipulver
- 2 kvister fersk rosmarin
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 200 °.
- Skrubb potetene, skjær i båter.
- Bland rapsolje, salt, pepper, chilipulver og finhakket rosmarin i en bolle, og snu potetbåtene i blandingen.
- Spre båtene på et bakebrett, og sett det i den varme ovnen. Bak til de er gylne, i ca. 30 minutter.
- Skrell rødløken, og skjær den i tynne strimler.
- Grill pølsene. Strø rødløken over potetene, og server med hjemmelaget ketsjup.
LES OGSÅ: Hvilke er sunnest - kyllingpølser eller magre grillpølser?
Hjemmelaget ketsjup
(ca. 4 dl)
Dette trenger du:
- 1 kg modne tomater
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløkfed
- 3 ss rapsolje
- 3/4 dl brunt sukker
- 1 ts korianderfrø
- ½ ts malt, svart pepper
- ¼ ts paprikapulver
- 3 ss rødvinseddik
- ½ ts salt
- ¼ ts tabasko
- 4 soltørkede tomater
Slik gjør du:
- Skyll og grovhakk tomatene. Skrell og hakk løken.
- Stek hakket løk i oljen i 2–3 min. Tilsett hakket tomat, sukker, korianderfrø, svart pepper og paprikapulver. La surre på svak varme i ca 45 min. Rør om innimellom.
- Tilsett eddik, salt og tabasko, og la putre i ytterligere 45 min. Rør om innimellom. Legg i de soltørkede tomatene, og trekk gryten av varmen.
- Miks til en glatt ketsjup, og press den gjennom en finmasket sil.
- Hell på en ren flaske eller boks. Ta på lokk, og oppbevar i kjøleskapet.