Ukens Matplan

Grillet kylling med hummus-slaw

Se opp for denne nye klassikeren.

SMAKFULL KYLLING: I tillegg til at det er godt, får du også gleden av å si ordet «hummus-slaw».  Foto: All Over Press
SMAKFULL KYLLING: I tillegg til at det er godt, får du også gleden av å si ordet «hummus-slaw». Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 2–4 søtpoteter 
  • litt olivenolje
  • masse revet koriander
  • 2 kyllingbryst, gjerne med skinn
  • litt olivenolje
  • salt

Slaw: 

  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl kokte kikerter
  • 1 ss tahini
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts malt spisskummen
  • ¼ dl sitronsaft
  • salt ½
  • spisskål i strimler
  • 2 gulrøtter, revet
TIPS: Tahini er sesampasta laget av knuste sesamfrø. Du kan kjøpe det i velassorterte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Foto: All Over Press
TIPS: Tahini er sesampasta laget av knuste sesamfrø. Du kan kjøpe det i velassorterte dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrubb potetene, skjær et kryss i midten, og bak dem på 200° i ovnen i ca. 30–40 minutter, til de er møre. Anrett med olivenolje, salt og koriander rett før servering.

2. Pensle kyllingbrystene med litt olje, og grill dem på en grill eller i en grillpanne. Krydre med salt.  

3. Imens kjører du yoghurt sammen med kikerter, tahini, honning, spisskummen og sitron i en blender eller foodprocessor. Smak til med salt.  

4. Vend kål og gulrøtter sammen med dressingen, smak til, og server kyllingen med søtpoteter og hummus-slaw.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer