Ukens Matplan

Grillet kylling med hummus-slaw

Se opp for denne nye klassikeren.

SMAKFULL KYLLING: I tillegg til at det er godt, får du også gleden av å si ordet «hummus-slaw».  Foto: All Over Press
SMAKFULL KYLLING: I tillegg til at det er godt, får du også gleden av å si ordet «hummus-slaw». Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutterAntall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 2–4 søtpoteter 
  • litt olivenolje
  • masse revet koriander
  • 2 kyllingbryst, gjerne med skinn
  • litt olivenolje
  • salt

Slaw: 

  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl kokte kikerter
  • 1 ss tahini
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts malt spisskummen
  • ¼ dl sitronsaft
  • salt ½
  • spisskål i strimler
  • 2 gulrøtter, revet

Slik gjør du:

1. Skrubb potetene, skjær et kryss i midten, og bak dem på 200° i ovnen i ca. 30–40 minutter, til de er møre. Anrett med olivenolje, salt og koriander rett før servering.

2. Pensle kyllingbrystene med litt olje, og grill dem på en grill eller i en grillpanne. Krydre med salt.  

3. Imens kjører du yoghurt sammen med kikerter, tahini, honning, spisskummen og sitron i en blender eller foodprocessor. Smak til med salt.  

4. Vend kål og gulrøtter sammen med dressingen, smak til, og server kyllingen med søtpoteter og hummus-slaw.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.