RÅVARER: Det vietnamesiske kjøkkenet er fargerikt, lett og velsmakende – gode råvarer å jobbe med i hverdagen! Foto: All Over Press
RÅVARER: Det vietnamesiske kjøkkenet er fargerikt, lett og velsmakende – gode råvarer å jobbe med i hverdagen! Foto: All Over PressVis mer

Vietnamesiske Retter

Grillet laks med limesalt og dampede grønnsaker

Denne lekre fiskeoppskriften er kjapp og enkel å lage. Perfekt til mandag!

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 4 laksefileter
  • 1 bunt grønne asparges
  • 1 bunt vårløk
  • 200 g runde sukkererter

Limesalt

  • 1 ss salt
  • ½ fersk rød chili
  • 1 lime
TIPS: Hvis det ikke er vær til å grille ute, steker du selvfølgelig bare laksen i en vanlig stekepanne eller grillpanne. Foto: All Over Press
TIPS: Hvis det ikke er vær til å grille ute, steker du selvfølgelig bare laksen i en vanlig stekepanne eller grillpanne. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Stek laksefiletene på grillen med skinnsiden ned i 5–6 minutter. Snu dem og stek dem 2–3 minutter på den andre siden.
2. Dampede grønnsaker: Brekk av nederste del av aspargesen, rens vårløken og damp alle grønnsakene i en kjele over kokende vann i 3–4 minutter.
3. Limesalt: Hell salt i en liten bolle. Del chilien på langs, fjern kjernene, finhakk og ha den i bollen med salt. Del limen i to, press saften fra den ene halvparten over saltet og rør rundt. Legg den andre halve limen ved saltet som pynt. Server laksen med dampede grønnsaker og limesalt på bordet så man selv kan krydre maten.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: