Tid beregnet til denne retten: 25 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4
Ingredienser:
- 400 g laksefilet med skinn
- Salt og nykvernet pepper
Mynte-erte puré
- 50 g sjalottløk
- 1 hvitløkfedd
- 1 ss olivenolje til steking
- 1 dl hvitvin
- 500 g ferske erter i belg
- 2–3 ss hvitvinseddik
- 1 liten bunt mynte
- 100 g gresk yoghurt 10 %
- Salt og nykvernet pepper
Tilbehør
- Grovbrød

Slik gjør du:
Mynte-erte puré: Finhakk sjalottløken og hvitløken, og stek den i 2 minutter i litt olje i en kjele. Hell over hvitvin og la det koke under lokk i 5 minutter. Ta ertene ut av belgene, og hell de ferske ertene over i kjelen, og la alt småkoke i ca. 10 minutter til ertene er myke. La erteblandingen avkjøles. Blend erteblandingen sammen med mynte og hvitvinseddik. Bruk gjerne en blender rett i kjelen. Rør pureen sammen med yoghurt i en bolle. Smak til med salt og pepper, og pynt eventuelt med ferske mynteblader.
God middag!