Grillet Laks

Grillet laks med mynte-erte puré

Superenkel og frisk fiskerett som smaker helt herlig!

FRISK: Erter og mynte er en frisk smakskombinasjon som passer godt til den litt fete laksen. Foto: All Over Press
FRISK: Erter og mynte er en frisk smakskombinasjon som passer godt til den litt fete laksen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet til denne retten: 25 minutter.
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 400 g laksefilet med skinn
  • Salt og nykvernet pepper

Mynte-erte puré

  • 50 g sjalottløk
  • 1 hvitløkfedd
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 1 dl hvitvin
  • 500 g ferske erter i belg
  • 2–3 ss hvitvinseddik
  • 1 liten bunt mynte
  • 100 g gresk yoghurt 10 %
  • Salt og nykvernet pepper

Tilbehør

  • Grovbrød
TIPS: Du kan fint bruke frosne erter til pureen. Foto: All Over Press
TIPS: Du kan fint bruke frosne erter til pureen. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

Mynte-erte puré: Finhakk sjalottløken og hvitløken, og stek den i 2 minutter i litt olje i en kjele. Hell over hvitvin og la det koke under lokk i 5 minutter. Ta ertene ut av belgene, og hell de ferske ertene over i kjelen, og la alt småkoke i ca. 10 minutter til ertene er myke. La erteblandingen avkjøles. Blend erteblandingen sammen med mynte og hvitvinseddik. Bruk gjerne en blender rett i kjelen. Rør pureen sammen med yoghurt i en bolle. Smak til med salt og pepper, og pynt eventuelt med ferske mynteblader.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer