Schnitzel

Grillet schnitzel med bakt gresskar

Prøv denne lekre retten på mandag!

NESTEN KARAMELLISERT: Gresskar er noe av det beste tilbehøret som erstatning for poteter! Her er det bakt mye, slik at det nesten er karamellisert. Foto: All Over Press
NESTEN KARAMELLISERT: Gresskar er noe av det beste tilbehøret som erstatning for poteter! Her er det bakt mye, slik at det nesten er karamellisert. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter

Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 1 lite hokkaidogresskar
  • litt olivenolje
  • litt sitronsaft
  • salt
  • litt revet timian

Schnitzel:

  • 2 skinkeschnitzler
  • olivenolje
  • salt og pepper

Tilbehør:

  • 1 sitron
  • masse sprø salat
TIPS: Bruk gjerne en salat med bitterhet til det søte gresskaret, som radicchio eller frisé. Foto: All Over Press
TIPS: Bruk gjerne en salat med bitterhet til det søte gresskaret, som radicchio eller frisé. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrubb gresskaret, skjær det i to på langs, skrap ut kjernene med en skje og kast dem. Skjær gresskaret i båter og kast skallet.

2. Vend det med olje, sitronsaft og salt, og legg det utover en stekeplate. Bak det ved 200° i 25–30 minutter, eller til det er mørt. Vend det varme gresskaret sammen med timian før servering.

3. Gni schnitzlene med litt olivenolje, og grill dem på en grill eller grillpanne i et par minutter til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Imens skjærer du sitronen i to og griller den med skjæreflaten ned. Server schnitzler med gresskar, salat og varm sitronsaft.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer