Grønn karrigryte med kylling og asparges
4 porsjoner / Tid: 25 min
Ingredienser:
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 4 cm frisk ingefær
- 2 ss grønn karripasta
- 2 ts olje til steking, gjerne kokosolje
- 500 g kyllingfilet
- 1 boks kokosmelk
- ½ l hønsebuljong
- 1 bunt grønne asparges
- ½ brokkoli
- 1 boks bambusskudd
- saft av 1 lime
- 3 ss fiskesaus
- 3 vårløk
- ½ bunt koriander
Tilbehør:
- 4 dl brun ris

Kokken Anh Lêh har forvandlet bakgården sin til en spiselig byhage
Slik gjør du:
- Rens og hakk løken. Riv hvitløken og ingefæren fint. Stek løk, hvitløk, ingefær og karripasta i olje i en gryte et par minutter.
- Vask og tørk kyllingen. Skjær kjøttet i mindre biter, og la det steke med til kjøttet blir lysebrunt. Tilsett kokosmelk og buljong. Knekk av den nederste delen av aspargesen. Skyll aspargesen, og skjær den i mindre biter.
- Rens brokkoli, og tilsett den og aspargesen i gryten. Hell vannet av bambusskuddene, og tilsett dem.
- Smak gryten til med limesaft og fiskesaus. Server retten straks med et dryss av finstrimlet vårløk og frisk koriander og med ris som tilbehør.