MIDDAGSTIPS: Kokosolje gir fin smak på det du steker. Det er absolutt å anbefale til denne retten. FOTO: Nina Malling
MIDDAGSTIPS: Kokosolje gir fin smak på det du steker. Det er absolutt å anbefale til denne retten. FOTO: Nina Malling
Middagstips:

Grønn karrigryte med kylling og asparges

Denne suppen kan fort bli din favoritt. Ekstra fint er det at den er rask å lage.

Grønn karrigryte med kylling og asparges

4 porsjoner / Tid: 25 min

Ingredienser:

  • 1 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 ss grønn karripasta
  • 2 ts olje til steking, gjerne kokosolje
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 boks kokosmelk
  • ½ l hønsebuljong
  • 1 bunt grønne asparges
  • ½ brokkoli
  • 1 boks bambusskudd
  • saft av 1 lime
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 vårløk
  • ½ bunt koriander

Tilbehør:

  • 4 dl brun ris

Slik gjør du:

  1. Rens og hakk løken. Riv hvitløken og ingefæren fint. Stek løk, hvitløk, ingefær og karripasta i olje i en gryte et par minutter.
  2. Vask og tørk kyllingen. Skjær kjøttet i mindre biter, og la det steke med til kjøttet blir lysebrunt. Tilsett kokosmelk og buljong. Knekk av den nederste delen av aspargesen. Skyll aspargesen, og skjær den i mindre biter.
  3. Rens brokkoli, og tilsett den og aspargesen i gryten. Hell vannet av bambusskuddene, og tilsett dem.
  4. Smak gryten til med limesaft og fiskesaus. Server retten straks med et dryss av finstrimlet vårløk og frisk koriander og med ris som tilbehør.

LES OGSÅ: Frisk og eksotisk appelsinkake med en vri

Til forsiden