SÅ GODT: Asparges er så godt at de nesten kan spises helt alene. Med egg blir det en fin liten rett. Foto: All Over Press
SÅ GODT: Asparges er så godt at de nesten kan spises helt alene. Med egg blir det en fin liten rett. Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Grønne asparges med smilende egg og sennepsdressing

Superenkel salat på null tid.

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 500 g grønne asparges
  • 2 store egg

Sennepsdressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • Salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 2 ts små kapers
  • 50 g parmesan
  • 1 liten bunt estragon
  • Godt brød
TIPS: Smilende egg skal ha en fast hvite, mens plommen skal være lett flytende.  Foto: All Over Press Denmark
TIPS: Smilende egg skal ha en fast hvite, mens plommen skal være lett flytende. Foto: All Over Press Denmark Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll aspargesen og brekk av de nederste, litt trå endene. Legg dem i en kjele med kokende, lettsaltet vann i 2–3 minutter. Hell av vannet og skyll dem godt med kaldt vann.
2. Kok eggene i 5–6 minutter alt etter størrelsen – plommen skal ikke være fast.
3. Sennepsdressing: Bland alle ingrediensene godt.
4. Servering: Legg aspargesen på et fat eller fordel dem på 4 tallerkener. Drypp over sennepsdressing. Skrell eggene, skjær dem i båter og fordel dem over aspargesene. Pynt med kapers, parmesan og ferskhakket estragon. Server med brød.

God middag!

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: