Ukens Matplan

Grønne asparges med smilende egg og sennepsdressing

Superenkel salat på null tid.

SÅ GODT: Asparges er så godt at de nesten kan spises helt alene. Med egg blir det en fin liten rett. Foto: All Over Press
SÅ GODT: Asparges er så godt at de nesten kan spises helt alene. Med egg blir det en fin liten rett. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 20 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 500 g grønne asparges
  • 2 store egg

Sennepsdressing

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • Salt og nykvernet pepper

Til servering

  • 2 ts små kapers
  • 50 g parmesan
  • 1 liten bunt estragon
  • Godt brød
TIPS: Smilende egg skal ha en fast hvite, mens plommen skal være lett flytende.  Foto: All Over Press Denmark
TIPS: Smilende egg skal ha en fast hvite, mens plommen skal være lett flytende. Foto: All Over Press Denmark Vis mer

Slik gjør du:

1. Skyll aspargesen og brekk av de nederste, litt trå endene. Legg dem i en kjele med kokende, lettsaltet vann i 2–3 minutter. Hell av vannet og skyll dem godt med kaldt vann.
2. Kok eggene i 5–6 minutter alt etter størrelsen – plommen skal ikke være fast.
3. Sennepsdressing: Bland alle ingrediensene godt.
4. Servering: Legg aspargesen på et fat eller fordel dem på 4 tallerkener. Drypp over sennepsdressing. Skrell eggene, skjær dem i båter og fordel dem over aspargesene. Pynt med kapers, parmesan og ferskhakket estragon. Server med brød.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer