SUNN OG GOD: Grønnkål er en gammel grønnsak som er full av sunne saker. Og så er den veldig god! Foto: All Over Press
SUNN OG GOD: Grønnkål er en gammel grønnsak som er full av sunne saker. Og så er den veldig god! Foto: All Over Press Vis mer

Ukens Matplan

Grønnkål- og gresskarsalat med kylling

Denne lekre salaten vil få deg til å si: Mmm!

Publisert

Tid beregnet på denne retten: 30 minutter
Antall posjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

Salat

TIPS: Liker du ikke blåmuggost, kan du bruke parmesan i stedet.  Foto: All Over Press
TIPS: Liker du ikke blåmuggost, kan du bruke parmesan i stedet. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Skrubb gresskaret, fjern kjernene med en skje, og skjær det i grove båter. Stek dem i olivenolje i en varm panne i ca. 15 minutter, til de er møre. Krydre med salt.
2. Imens steker du kyllingen i litt olje i en varm panne. Krydre med salt, la dem kjøle seg ned litt, og skjær dem i skiver.
3. Rør sitronsaft sammen med honning og olje. Finhakk grønnkålen. Vend grønnkål og lune gresskarbåter sammen med dressingen, og smak til med salt. Topp salaten med kylling, små biter av blåmuggost og hakkede val nøtter. Server salaten som den er ‒ den metter godt – eller med grovt brød ved siden av.

God middag!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer