Ukens Matplan

Grønnkålsuppe med ristede mandler og blåmuggost

Lekkert! Spis denne herlige suppen på tirsdag.

LAG EKSTRA: Lag gjerne litt ekstra suppe, den holder seg flere måneder i fryseren. Herlig å ha ferdiglaget mat når du ikke har tid eller ork til å stå på kjøkkenet! Foto: All Over Press
LAG EKSTRA: Lag gjerne litt ekstra suppe, den holder seg flere måneder i fryseren. Herlig å ha ferdiglaget mat når du ikke har tid eller ork til å stå på kjøkkenet! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 35 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 2

Ingredienser:

  • 300 g grønnkål
  • 200 g poteter i terninger
  • olje til steking
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 8 dl grønnsakbuljong
  • salt

I tillegg

  • 100 g mandler
  • 50 g blåmuggost
  • ev. grovt brød
TIPS: Er du ikke glad i blåmuggost, kan du toppe suppen med mandler og gresk yoghurt. Eller med litt ristet bacon.  Foto: All Over Press
TIPS: Er du ikke glad i blåmuggost, kan du toppe suppen med mandler og gresk yoghurt. Eller med litt ristet bacon. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Riv opp grønnkålen, kast stilkene, og grovhakk resten.
2. Sauter potetene i litt olje i en stor gryte i 4‒5 minutter, men uten at de tar farge. Ha i løk og grønnkål, og la det steke med i et par minutter under omrøring. Hell over buljong, og la suppen koke under lokk i 25‒30 minutter, eller til grønnsakene er møre. Blend suppen med en stavmikser, og smak til med salt.
3. Imens rister du mandlene i en tørr, varm panne i 5‒6 minutter, eller til de har begynt å ta farge. Server suppen i store skåler med grovhakkede mandler og biter av blåmuggost, ev. med brød til.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer