Kyllingform

Grønnsak- og kyllingform

Lekker kyllingrett med salat og stekte grønnsaker.

NAM: Squash, paprika og timian gjør seg godt i denne retten. Foto: All Over Press
NAM: Squash, paprika og timian gjør seg godt i denne retten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 65 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften:  4

Ingredienser:

  • 4 kyllingbryst, gjerne med skinn og vinger
  • 500 g blandede tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 squash
  • 3 hvitløksfedd
  • 3-4 kvister timian
  • 4 ss olivenolje
  • salt og nykvernet pepper

Grønn salat

  • 200 g blandede salatblader
  • 1 dl kjernemelk eller skummet kulturmelk
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts flytende honning
  • 6 ss olivenolje
  • nykvernet pepper

Tilbehør

  • godt brød
TIPS: Dette er tiden for ferske, kortreiste grønnsaker. Slå til! Foto: All Over Press
TIPS: Dette er tiden for ferske, kortreiste grønnsaker. Slå til! Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader. Legg kyllingbrystene i en langpanne med skinnsiden opp. Skyll tomatene, legg dem i langpannen. 
2. Skyll paprika og squash, skjær dem i mindre stykker, legg dem i langpannen. Mos hvitløksfeddene, fjern skallet, legg dem i langpannen. Dryss over hakket timian, drypp med olivenolje, krydre med salt og pepper. 
3. Stek kylling og grønnsaker i ovnen i ca. 35 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
4. Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Pisk sammen kjernemelk, sennep, eddik, honning, olje og pepper, og hell dressingen over salaten like før servering. 
5. Server grønnsaker og kylling med salat og brød ved siden av.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer