Oppskrifter:

Grønt på grillen

Det skjer noe helt spesielt når grønnsakene får en het omgang på grillen.

Salat med grillet vannmelon og mais. FOTO: Columbus Leth
Salat med grillet vannmelon og mais. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Salat med grillet vannmelon og mais

Tid: 20 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
2 maiskolber
500 g vannmelon uten skall
1 fennikel
150 g mizuna eller andre grønne salatblader
3 ss olivenolje
2 ss epleeddik
salt og pepper
10 stilker frisk mynte

1. Fyr opp grillen. Ta av bladene på maiskolbene, og kok dem i lettsaltet vann i 7 minutter.
2. Skjær melonen i skiver på ca. halvannen centimeter, og grill dem sammen med maiskolbene til alt har fått skikkelige grillstriper.
3. Skjær melonen i terninger og maiskolbene i skiver. Rens fennikelen, og skjær i fine skiver.
4. Anrett fennikelen med mizuna, mais og vannmelon på et stort fat, og drypp over olje og eddik. Ha på salt og pepper, og dryss over friske mynteblader.

Vannmelonen blir ekstra søt og maisen ekstra spenstig når de får et glohett kyss av grillen. FOTO: Columbus Leth
Vannmelonen blir ekstra søt og maisen ekstra spenstig når de får et glohett kyss av grillen. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Grillede gulrøtter med burrata og karse

Tid: 20 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
10 nye gulrøtter, gjerne i flere farger
3 ss olivenolje
1 ss balsamico
salt og pepper

Til servering
2 kuler frisk burrata à 125 g, eller mozzarella om du ikke får tak i burrata
2 ss ristede pinjekjerner
karse
6 stilker frisk timian

1. Fyr opp grillen. Skrubb gulrøttene, og skjær dem i to på langs.
2. Grill dem i 6–7 minutter, til de er lett møre, men fortsatt er faste.
3. Anrett dem på et fat, og tilsett olje, balsamico, salt og pepper. Topp med burrata, ristede pinjekjerner, karse og timian.

Her får du tips til hvilke grønnsaker du bør grille og servere som tilbehør til sommerens grillmat. Vis mer
Du kan gjerne bruke en god mozzarella i stedet for burrata. FOTO: Columbus Leth
Du kan gjerne bruke en god mozzarella i stedet for burrata. FOTO: Columbus Leth Vis mer

Grillet potetsalat med bacon

Tid: 35 minutter
Antall personer: 4

Ingredienser
600 g nypoteter
8 skiver bacon
1 bunt reddiker
1 rødløk
2 ss finhakket løpstikke
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
1 ss sennep
1 ss honning
salt og pepper
3 ss kapers

Pynt
1 håndfull løpstikke

1. Fyr opp grillen. Kok potetene i lettsaltet vann i 10 minutter, og del dem i to. Grill dem i 8–10 minutter så de blir sprø og får grillstriper.
2. Grill baconskivene. Skjær dem i mindre stykker. Rens reddikene, og skjær 2–3 av dem i tynne skiver, gjerne på en mandolin. Skjær resten i kvarte, og legg reddikskivene i isvann. Rens rødløken, og skjær den i tynne ringer.
3. Bland finhakket løpstikke med olje, sitronsaft, sennep og honning, og smak til med salt og pepper.
4. Vend potetene med løk, kapers, de kvarte reddikene og løpstikkedressingen. Anrett salaten på et fat, og topp med sprø reddikskiver og litt frisk løpstikke.

Ha gjerne røykflis i grillen mens poteter og bacon steker; det gir en dypere røyksmak. FOTO: Columbus Leth
Ha gjerne røykflis i grillen mens poteter og bacon steker; det gir en dypere røyksmak. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer