Bakst:

Grove pølsehorn med sesam og chili flak

Et dryss chili på toppen gir pølsehornene litt edge!

PØLSEHORN: Dypp dem i ketsjup hvis de skal smake enda mer! FOTO: Columbus Leth
PØLSEHORN: Dypp dem i ketsjup hvis de skal smake enda mer! FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Grove pølsehorn med sesam og chili flak

Tid: 30 minutter / Hevetid: 1 1⁄2 time/ Steketid: 15 minutter / Antall: 18 stykk

Ingredienser:

  • 9 wienerpølser
  • 25 g gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts sukker
  • 1 1⁄2ts salt
  • 100 g grovt mel, f.eks. fullkorn
  • ca. 400 g hvetemel

Pensling og dryss:

  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ts tørkede chili flak

Slik gjør du:

  1. Løs opp gjæren i lunkent vann i en stor bolle. Tilsett egg, olje, sukker og salt, og rør rundt. Rør i grovt mel, og elt deretter hvetemelet i, litt om gangen, til deigen er myk og smidig. La den heve tildekket i bollen i 1 time i romtemperatur.
  2. Elt deretter deigen kort igjennom på et meldrysset bord. Del deigen i 18 biter, og trill hver bit til en avlang pølse med hendene.
  3. Skjær wienerpølsene over på midten. Vikle deigen rundt pølsene, og legg dem på 2 stekeplater kledd med bakepapir, med god avstand imellom. La pølsehornene etterheve tildekket på steke- platene i 30 minutter. Varm ovnen opp til 190°.
  4. Pensling og dryss: Pisk egg og melk sammen i en liten bolle, og pensle pølsehornene med blandingen. Dryss med sesam- frø og chili ak. Stek pølse- hornene i den forvarmede ovnen i ca. 15 minutter til de er gjennomstekt og overflaten er gyllen.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer