PØLSEHORN: Dypp dem i ketsjup hvis de skal smake enda mer! FOTO: Columbus Leth
PØLSEHORN: Dypp dem i ketsjup hvis de skal smake enda mer! FOTO: Columbus Leth Vis mer

Bakst:

Grove pølsehorn med sesam og chili flak

Et dryss chili på toppen gir pølsehornene litt edge!

Grove pølsehorn med sesam og chili flak

Tid: 30 minutter / Hevetid: 1 1⁄2 time/ Steketid: 15 minutter / Antall: 18 stykk

Ingredienser:

  • 9 wienerpølser
  • 25 g gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts sukker
  • 1 1⁄2ts salt
  • 100 g grovt mel, f.eks. fullkorn
  • ca. 400 g hvetemel

Pensling og dryss:

  • 1 egg
  • 1 ss melk
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ts tørkede chili flak

Slik gjør du:

  1. Løs opp gjæren i lunkent vann i en stor bolle. Tilsett egg, olje, sukker og salt, og rør rundt. Rør i grovt mel, og elt deretter hvetemelet i, litt om gangen, til deigen er myk og smidig. La den heve tildekket i bollen i 1 time i romtemperatur.
  2. Elt deretter deigen kort igjennom på et meldrysset bord. Del deigen i 18 biter, og trill hver bit til en avlang pølse med hendene.
  3. Skjær wienerpølsene over på midten. Vikle deigen rundt pølsene, og legg dem på 2 stekeplater kledd med bakepapir, med god avstand imellom. La pølsehornene etterheve tildekket på steke- platene i 30 minutter. Varm ovnen opp til 190°.
  4. Pensling og dryss: Pisk egg og melk sammen i en liten bolle, og pensle pølsehornene med blandingen. Dryss med sesam- frø og chili ak. Stek pølse- hornene i den forvarmede ovnen i ca. 15 minutter til de er gjennomstekt og overflaten er gyllen.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: