Oppskrift sitronfromasj:

Gul og god dessert!

Det blir aldri feil med denne klassikeren, særlig ikke når den har vårblomster på toppen.

SITRONFROMASJ: Har du ikke tilgang til en utsprunget syrinbusk kan du erstatte blomstene med et dryss frysetørket bærstøv eller litt revet sitronskall. FOTO: Stine Christiansen
SITRONFROMASJ: Har du ikke tilgang til en utsprunget syrinbusk kan du erstatte blomstene med et dryss frysetørket bærstøv eller litt revet sitronskall. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Sitronfromasj med fløteskum

Ingredienser

 • 3 usprøytede sitroner
 • 1 stor usprøytet lime
 • 3 gelatinplater
 • 1 vaniljestang
 • 4 store egg
 • 175 g sukker
 • 5 dl kremfløte

Pynt

 • gule sukkerperler ev. frysetørket bærpulver eller litt revet sitronskall

Slik gjør du

 1. Riv skallet av sitroner og lime, og press saften ut av dem. Legg gelatin i bløt i en skål med kaldt vann i 10 minutter. Flekk vanilje­-stangen, og skrap ut frøene.
 2. Pisk egg, sukker og vaniljefrø sammen med en elektrisk pisker i en bolle over vannbad. Det er viktig for resultatet at bunnen av bollen ikke berører det varme vannet i kjelen. Pisk i 6–8 minutter, til egge­massen er hvit, skummende og har en litt seig konsistens.
 3. Varm sitrussaft og -skall opp i en liten kjele til blandingen er lunken. Klem vannet ut av den bløtede gelatinen, og legg den i sitrussaften. Rør med en skje til gelatinen er helt oppløst. Vend saft og eggemasse sammen med en slikkepott til en jevn blanding.
 4. Pisk 3 dl kremfløte med en el-pisker til det blir mykt skum, og vend fløteskummet i eggemassen. Fordel fromasjen i glass, og sett dem i kjøle­skapet i minst 4 timer.
 5. Pynt: Pisk resten av fløten til mykt skum, og pynt fromasj­porsjonene med fløteskum og sukkerperler. Du kan også pynte med litt frysetørket bærpulver eller revet sitronskall.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer