DESSERT TIL PÅSKE: Kokoskrem kan du få kjøpt i asiatiske butikker. Alternativt kan du sette en boks kokosmelk i kjøleskapet, og kun bruke det av innholdet som blir fast og tykt. FOTO: Columbus Leth
DESSERT TIL PÅSKE: Kokoskrem kan du få kjøpt i asiatiske butikker. Alternativt kan du sette en boks kokosmelk i kjøleskapet, og kun bruke det av innholdet som blir fast og tykt. FOTO: Columbus LethVis mer

Dessert

Gul og god!

Dette er en herlig, fargerik liten dessert.

Banan og mango i kokoskrem

4 porsjoner
Tid: 80 min

Ingredienser:

  • 2 bananer
  • 50 g sukker
  • 50 g tapiokaperler eller sagogryn
  • 4 dl vann
  • 1 klype salt
  • 2 dl kokoskrem, f.eks. Coco López

Mangopuré:

  • 1 moden mango
  • saft av 1–2 lime

Servering:

  • 2 bananer
  • 30 g usaltede pistasjnøtter
  • frisk mynte

Slik gjør du:

  1. Skrell 2 bananer, og skjær dem i skiver. Dryss dem med sukker, og la dem trekke 1 time i kjøleskapet.
  2. La tapiokaperlene trekke i en skål med lunktent vann i 20 minutter, og sil av vannet.
  3. Kok opp 4 dl vann i en kjele, og hell bananskivene i vannet. Tilsett tapiokaperler, salt og kokoskrem, og la det småkoke i 15 minutter. La det kjøle litt av, og fordel i 4 glass.
  4. Mangopuré: Skrell mangoen, og skjær mangokjøttet løs fra steinen. Kjør mangokjøttet sammen med limesaft i en blender eller med en stavmikser. Smak til underveis, så det får den syremengden du liker.
  5. Servering: Skrell 2 bananer, og skjær dem i skiver. Hakk pistasjnøttene. Hell mangopureen over kokoskremen i glassene, og pynt med bananskivene, mynte og de hakkede pistasjnøttene.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: