DEILIG: Suppe er perfekt høstmat! Foto: Mai Knauer/Columbus Leth
DEILIG: Suppe er perfekt høstmat! Foto: Mai Knauer/Columbus Leth
Gulrotsuppe

Gulrotsuppe med gresk yoghurt og koriander

Herlig og varmende i høstkulda.

Tid beregnet på denne retten: 40minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser

Hverdagsmad. Guldsuppe med græsk yoghurt og koriander. Gulerodssuppe. *** Local Caption *** Jacob holm Foto: Mai Knauer/Columbus Leth
Hverdagsmad. Guldsuppe med græsk yoghurt og koriander. Gulerodssuppe. *** Local Caption *** Jacob holm Foto: Mai Knauer/Columbus Leth Vis mer

500 g gulrøtter
2 cm fersk ingefær
1 løk
2 hvitløkfedd
1 ss olivenolje til steking
1 ss karri
1 ss korianderfrø
7 ½ dl grønnsakbuljong
salt og nykvernet pepper
saft av 1 appelsin
saft av ½ sitron

Tilbehør
100 g gresk yoghurt
1 håndfull fersk koriander
grovt brød

Slik gjør du

  • Skrell og riv gulrøtter, ingefær og løk. Hakk hvitløken. Varm opp olje

i en kjele og fres grønnsakene. Tilsett deretter karri og korianderfrø. Stek i 2–3 minutter. Tilsett buljong, og kok suppen i ca. 20 minutter.

  • Hell alt i en foodprocessor,og blend suppen til den er jevn og glatt. Sil suppen gjennom en grov sil, og hell den tilbake i kjelen. Smak til med salt, pepper, appelsinsaft og sitronsaft.
  • Tilbehør: Server suppen varm med en god spiseskje gresk yoghurt og

ferske korianderblader på toppen. Spis med brød til.

Til forsiden