Grønn Te

Ha sitron i grønn te

Gjør drikken enda sunnere.

GIR ANTIOKSIDANTENE I GRØNN TE EN BOOST: Ifølge en ny studie, vil en sitrondråpe eller to i grønn te gjøre at antioksidatene tas opp enda lettere. Foto: Fotolia
GIR ANTIOKSIDANTENE I GRØNN TE EN BOOST: Ifølge en ny studie, vil en sitrondråpe eller to i grønn te gjøre at antioksidatene tas opp enda lettere. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem vil vel ikke holde seg frisk og rask denne høsten? Og enda bedre blir det hvis vi kan gjøre det på en enkel måte.

Mange mener en kopp grønn te tre ganger om dagen er hemmeligheten. For det er ikke uten grunn at de tørkede tebladene vi brygger i en kopp med rykende varmt vann er den nye superdrikken.

Drømmedrikk for helsa

Forskere finner nemlig stadig flere gode grunner til å ta seg en slurk. Ja, drikken skal kunne redusere både sjansen for å få hjerneslag og hjerte- og karsykdom.

Det er også kjent at grønn te inneholder et helt lass med antioksidanter, som sies å bidra til å forebygge kreftformer som hudkreft, lymfekreft, blodkreft og prostatakreft.

Ja, så er jo grønn te en ypperlig tørstedrikk også, og koselig å ha til å varme hendene på når det høljer ned ute.

Triks den enda sunnere

Vil du gjøre teen enda sunnere? Ifølge en studie gjort av Molecular Nutrition & Food Research, har du all grunn til å skvise ut en dråpe eller to fra sitronen.

Når sitronen blander seg med den grønne teen, får nemlig antioksidantene en boost, og gjør at de tas enda lettere opp av kroppen din, skriver avisen The Huffington Post.

GIR ANTIOKSIDANTENE I GRØNN TE EN BOOST: Ifølge en ny studie, vil en sitrondråpe eller to i grønn te gjøre at antioksidatene tas opp enda lettere. Foto: Irina Burakova - Fotolia
GIR ANTIOKSIDANTENE I GRØNN TE EN BOOST: Ifølge en ny studie, vil en sitrondråpe eller to i grønn te gjøre at antioksidatene tas opp enda lettere. Foto: Irina Burakova - Fotolia Vis mer

Å drikke grønn te er altså ikke så dumt, ikke minst hvis vi har i litt syrlig sitronsaft.

Ifølge en fersk studie ser det også ut som om de som drikker denne teen hver dag, har en bedre helse enn andre.

Studien, som er utført ved Paris IPC Preventive Medicine Center og som nylig ble presentert på kongressen European Society of Cardiology, viser at det å drikke en til fire kopper te hver dag, kan redusere sjansen for å dø av «sykdommer ikke relatert til hjerte- og karsystemet» med 24 prosent.

Gult gull

I TEEN: En liten sitronskive er alt som skal til...supergodt i annen te også! Foto: Andi.es - Fotolia
I TEEN: En liten sitronskive er alt som skal til...supergodt i annen te også! Foto: Andi.es - Fotolia Vis mer

Ja, den er liten, gul og billig, og gull til så mye mer enn som garnityr i cocktailen, eller syrlig smaksbombe på lakseskiven.

Og vi elsker ting som er enkelt - hvis noen sitrondråper gjør at teen vår blir enda sunnere, er det fantastisk.

Sitron hjelper også på hudens collagen, altså de fibrene som gjør at huden ser fast og sterk ut, og lindrer sår hals når du er forkjølet.

TIPS: Sitronen blir lettere å presse dersom du lar den få 20 sekunder i mikrobølgeovnen først.

Må lages riktig

Når du skal lage grønn te, er det lett å pøse på med kokende vann, men dette anbefales ikke.

For å dra nytte av helsefordelene, bør teen trekkes på 60- eller 80 grader, avhengig om teen er japansk eller kinesisk.

Teen bør heller ikke trekke for lenge.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer