Gastromat på Finn:

Hadde du kjøpt matbutikkrydder til over én million kroner?

4 ting som blir solgt på Finn for altfor mye penger.

SPENNENDE SALG PÅ FINN: Hadde du kjøpt et telefonnummer til nesten tre millioner? Hva med sjokolade til 1500 kroner? Foto: Scanpix
SPENNENDE SALG PÅ FINN: Hadde du kjøpt et telefonnummer til nesten tre millioner? Hva med sjokolade til 1500 kroner? Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var delte reaksjoner i redaksjonen da vi hørte nyheten om at krydderet Gastromat skulle ut av sortimentet i butikkene.

På få dager har flere medier skrevet om nettopp hvorfor krydderet blir borte fra butikkhyllene. Til TV 2 forteller Lars Kvan, styreformann i Gastromat AS, at årsaken er den spesialdesignede maskinen som lager krydderet.

- Vi har hatt maskinhavari på produksjonsmaskinen og må bygge ny. Maskinen er spesialdesignet og vi har jobbet i lengre tid med å få kvalifisert personell til å reparere den. Det trengs spisskompetanse for å reparere den.

Mens vi venter på ny maskin, har flere forstått hvor høyt elsket - og savnet - dette krydderet er.

Like etter at Gastromat-mangelen på butikkene ble oppdaget, poppet det opp annonser på Finn. Nå vil nemlig flere eiere av krydderet selge det for en ikke så billig penge.

Hadde du kjøpt matbutikkrydder til over én million kroner?

314 treff får du på Finn om du søker etter Gastromat. Og prisen? Den ligger på alt fra hundrelappen og opp til 1 500 000 kroner. Sistnevnte må være tull, hvis ikke betyr det slutten på menneskeheten.

For mye for for lite?

Men det er ikke bare dette krydderet som selges på nettmarkedet for altfor mye penger.

2019 startet med en trist beskjed for flere sjokoladeelskere da Freia meddelte at den 108 år gamle Lohengrin-sjokoladen skal bli tatt ut av produksjon.

Foto: Mondelez International
Foto: Mondelez International Vis mer

– Det er alltid trist når gode, gamle klassikere forsvinner ut av sortimentet. Men vi håper de som er skuffet, finner nye favoritter blant dem vi har i porteføljen, sier Celin Huseby, nordisk kommunikasjonsdirektør i Mondelez International, som eier Freia, til Aftenposten.

Trond Reidar Hole er blant sjokoladeelskerne som har hamstret Lohengrin etter at beskjeden kom. Til VG forteller han at det ikke var ventet.

– Personlig trodde jeg at Mandelstang var mer utsatt, sier Hole til VG.

Han startet Facebookgruppen «LOHENGRINS VENNER» som nå har over 16 000 medlemmer. Søker du opp Lohengrin på Finn, vil 12 treff komme opp. Her ligger prisen på en sjokolade på alt fra 30 kroner til 700 kroner, mens en hel eske ligger ute til 1500 kroner.

«Designerpose»

Mange drømmer om å kjøpe seg noe flott fra en (eller flere) av verdens største designere. Men det kan fort bli dyrt. Veldig dyrt. Det er det nok flere som har skjønt, for nå kan du nemlig kjøpe posene det dyre produktet kom i som et lite plaster på såret.

På Finn kan du finne papirposer fra Hermès, Dior, Louis Vuitton, Acne Studios og Gucci - for å nevne noen.

Interessen rundt dette tok spesielt av i 2017. Da fikk du opp 129 treff dersom du søkte opp «Louis Vuitton pose». Henriette Wolden var blant dem som solgte designerposer på Finn på det tidspunktet.

– Jeg har selv brukt de som dekorasjon, men man blir litt lei og det tar unødvendig plass. Derfor tenkte jeg at noen andre kanskje kunne ha glede av dem, sier Wolden til NRK.

Skjermdump fra Finn
Skjermdump fra Finn Vis mer

2 500 000 kroner for telefonnummer

I 2017 mente Carl Ronny Olsen at han hadde landets enkleste telefonnummer: 45 00 00 00. Til E24 kunne han fortelle at nummeret dukket opp tilfeldig da han kom over et firma som selger gull-nummere.

- Så da kjøpte jeg det og har etter det brukt det i egen bedrift som mobilnummer. Men nå har jeg hatt det noen år og tenker at det er greit å la det gå videre.

Summen han skulle ha for å la nummeret «gå videre», var fem millioner kroner. Han fortalt at han hadde fått inn noen bud, men at de ikke var gode nok.

Nå, to år senere, har telefonnummersalg-trenden blusset opp igjen. I april stilte Alexander Dalgård opp i en sak hos TV 2 hvor han kunne fortelle at telefonnummeret hans, 93 93 93 00, er til salgs.

For ti år siden kjøpte han selv nummeret for 500 kroner, nå skal han ha 200 000 for det.

– Det virker som at det er marked for det. Mange har begynt å legge ut nummeret sitt for salg, og da er det dumt av meg å ikke legge det ut. Jeg har interesse av å få en liten sum for det, slik at jeg kan bruke pengene på noe fornuftig, sier han til TV 2.

Telefonnummer slike som Alexander og Carl Ronny har, kalles gullnummer. Søker du opp det på Finn vil du få over 1600 treff. Akkurat nå ligger telefonnummeret 98 11 99 88 ute til salgs for 2 500 000 kroner. Men slapp av, pris kan diskuteres, som det står i annonsen.

Skjermdump fra Finn
Skjermdump fra Finn Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om
mat

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer