Ukens Matplan

Hel sitronkylling med stekt brokkoli og sesamfrø

Herlige stekte grønnsaker til ukens kylling!

GODT: Stekte grønnsaker – mmmm! Foto: All Over Press
GODT: Stekte grønnsaker – mmmm! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tid beregnet på denne retten: 25 minutter. Steketid: 50 minutter
Antall porsjoner i denne oppskriften: 4

Ingredienser:

  • 1 hel fersk kylling
  • 2 sitroner
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts paprika
  • salt og nykvernet pepper

Stekt brokkoli

  • 1 brokkoli
  • salt og nykvernet pepper
  • 1 ts solsikkeolje
  • 2 ss svarte sesamfrø

Tilbehør

  • Blandet grønn salat
TIPS:Brokkoli er både supersunn og god. 50 g dekker faktisk dagsbehovet ditt for C-vitamin.  Foto: All Over Press
TIPS:Brokkoli er både supersunn og god. 50 g dekker faktisk dagsbehovet ditt for C-vitamin. Foto: All Over Press Vis mer

Slik gjør du:

1. Del kyllingen over brystet så den fortsatt sitter sammen over ryggen. Press den ned i en ildfast form med bakepapir og prikk med en gaffel. Skjær sitronene i båter og press saften ut over kyllingen. Drypp olje over. Krydre med paprika, salt og pepper.
2. Legg de pressede sitronbåtene sammen med kyllingen, og stek i ovn ved 180 grader i ca. 50 minutter.
3. Skyll brokkolien og skjær i små buketter. Stek dem godt på alle sider i en stekepanne ved høy varme. Krydre med salt og pepper og drypp med olje. Dryss sesamfrø over og server den stekte brokkolien med kylling og grønn salat.

God middag!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer