Brioche:

Helgens høydepunkt? Et glass bobler og denne herligheten

Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche!

BRIOCHE: Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche. FOTO: Lisbeth Michelsen
BRIOCHE: Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche. FOTO: Lisbeth Michelsen Vis mer
Publisert

«»- Det dufter brioche, sier forsåsegpåerne ofte når man snakker om musserende.

De gjelder boblene vin fra England. Brioche er altså et bakverk med fint mel, egg og smør. Loff med smør, kan man si.

I norske butikker finner vi først og fremst søte varianter, men nå har det også dukket opp pølsebrød og hamburgerbrød som bærer navnet «brioche». Jeg har nettopp oppdaget de gode nyhetene.

Når man skjærer pølsebrødet i fine, små biter og steker det i smør, får det en nydelig smak og sprø konsistens. Det egner seg ypperlig til å lage munnfuller som drikkes til musserende!

Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche og en «ostekake» med brioche. Enda enklere? Server endiveblader med chevrekrem og lakserogn. Nyt alle perlene!

LES OGSÅ: Tryll fram disse 5 fastfood-rettene hjemme

Plommeskiver med mandel og brioche

Dette trenger du:

1 plomme (eller aprikos)Mandel i skiver1 pølsebrød «brioche»

Slik gjør du: Skjær tynne skiver av plomme (eller aprikos). Legg på tallerken. Legg på skiver av mandel. Skjær pølsebrødet i biter, stek det i smør og dryss over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer