Helstekt kylling med bakt ratatouille
4 porsjoner / Tid: 1 time og 30 min
Dette trenger du:
- 1 hel kylling
- 50 g mykt smør
- ½ ss tørket timian
- ½ ss tørket rosmarin
- salt
- nykvernet pepper
Lag-på-lag-ratatouille:
- 1 løk
- 2 hvitløkbåter
- 1 ss olivenolje til steking
- 1 boks hakkede tomater
- 140 g tomatpuré
- ½ ss tørket timian
- ½ ss tørket rosmarin
- salt
- nykvernet pepper
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 rød paprika
- 1 ss olivenolje til steking
Tilbehør:
- godt brød
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader. Rør smøret med timian, rosmarin, salt og pepper. Vask og tørk kyllingen. Løsne forsiktig kyllingskinnet, og dytt halvparten av smøret under skinnet med fingrene.
- Gni resten av smøret på kyllingskinnet, og fest beina sammen med kjøkkenhyssing. Har du en kvist timian eller rosmarin, kan du bruke den som pynt.
- Legg kyllingen i et ildfast fat, og stek den i ovnen i ca. 1 time, til skinnet er sprøtt og kjøttet er gjennomstekt.
- Lag ratatouillen: Rens og finhakk løken. Press hvitløken. Stek løk i 1 ss olje i en dyp panne som kan tåle å settes i ovnen. Tilsett tomater fra boks og tomatpuré. Tilsett også timian og rosmarin, og smak til med salt og pepper.
- La tomatsasuen koke mens du renser og skjærer squash, aubergine og paprika i ca. ½ cm tykke skiver. Ta pannen av varmen og anrett grønnsakskivene lagvis langs kanten av pannen. Fortsett i en sirkel til du når midten og all tomatsasuen er dekket.
- Hell 1 ss olivenolje over pannen i en tynn stråle, og dryss over salt og pepper. Sett pannen i ovnen i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og gylne. Server grønnsakene med kylling og godt brød.
LES OGSÅ: Saftig hamburger med søtpotetfries