HELSTEKT KYLLING: Du kan også skjære alle ingrediensene i terninger og la dem koke i en stor kjele, men hvis du legger grønnsakene over sausen, får du en ekstra lekker rett. FOTO: Nina Malling
HELSTEKT KYLLING: Du kan også skjære alle ingrediensene i terninger og la dem koke i en stor kjele, men hvis du legger grønnsakene over sausen, får du en ekstra lekker rett. FOTO: Nina MallingVis mer

Helstekt kylling:

Helstekt kylling med bakt ratatouille

Ikke bare smaker denne retten godt, den ser også helt fantastisk ut!

Helstekt kylling med bakt ratatouille

4 porsjoner / Tid: 1 time og 30 min

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling
  • 50 g mykt smør
  • ½ ss tørket timian
  • ½ ss tørket rosmarin
  • salt
  • nykvernet pepper

Lag-på-lag-ratatouille:

  • 1 løk
  • 2 hvitløkbåter
  • 1 ss olivenolje til steking
  • 1 boks hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • ½ ss tørket timian
  • ½ ss tørket rosmarin
  • salt
  • nykvernet pepper
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød paprika
  • 1 ss olivenolje til steking

Tilbehør:

  • godt brød

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Rør smøret med timian, rosmarin, salt og pepper. Vask og tørk kyllingen. Løsne forsiktig kyllingskinnet, og dytt halvparten av smøret under skinnet med fingrene.
  2. Gni resten av smøret på kyllingskinnet, og fest beina sammen med kjøkkenhyssing. Har du en kvist timian eller rosmarin, kan du bruke den som pynt.
  3. Legg kyllingen i et ildfast fat, og stek den i ovnen i ca. 1 time, til skinnet er sprøtt og kjøttet er gjennomstekt.
  4. Lag ratatouillen: Rens og finhakk løken. Press hvitløken. Stek løk i 1 ss olje i en dyp panne som kan tåle å settes i ovnen. Tilsett tomater fra boks og tomatpuré. Tilsett også timian og rosmarin, og smak til med salt og pepper.
  5. La tomatsasuen koke mens du renser og skjærer squash, aubergine og paprika i ca. ½ cm tykke skiver. Ta pannen av varmen og anrett grønnsakskivene lagvis langs kanten av pannen. Fortsett i en sirkel til du når midten og all tomatsasuen er dekket.
  6. Hell 1 ss olivenolje over pannen i en tynn stråle, og dryss over salt og pepper. Sett pannen i ovnen i ca. 30 minutter, til grønnsakene er møre og gylne. Server grønnsakene med kylling og godt brød.

LES OGSÅ: Saftig hamburger med søtpotetfries

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: