Oppskrift:

Helt krem!

Hvis du fusjonerer den franske dessertklassikeren med en bringebærterte og tilsetter et dryss lakris så får du denne drømmen av en kake.

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Crème brûléeterte med lakris og bringebær

8 porsjoner

Ingredienser
100 g mykt smør
60 g melis
1 klype salt
1 egg
25 g mandelmel
175 g hvetemel
1 springform med løs bunn, 22 cm i diameter

Lakris-mandel-masse
100 g mykt smør
100 g sukker
1 ts grovt lakrispulver
1 egg
100 g mandelmel
100 g bringebær

Crème brûlée
3 eggeplommer
40 g sukker
½ vaniljestang, frøene
1 ½ dl kremfløte

Til servering
2 ss sukker
1 liten gassbrenner
125 g friske bringebær

1. Rør smør sammen med melis og salt i en bolle. Rør i egget. Tilsett mandelmel og hvetemel, og samle deigen raskt. Pakk deigen inn i plastfolie, og legg den kjølig i ½ time.
2. Kjevle ut deigen på et meldrysset bord, og legg den i den smurte formen. Trim kanten. Sett formen i fryseren i minst 1 time.
3. Lakris-mandel-masse: Sett ovnen på 170°. Pisk smør, sukker, lakrispulver, egg og mandelmel sammen med en stavmikser. Vend i bringebær, og fordel massen oppå den kalde tertebunnen. Stek i ovnen i 30 minutter. Avkjøl.
4. Crème brûlée: Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø tykt med en stavmikser. Varm fløten opp i en kjele til like under kokepunktet. Hell den varme fløten i eggemassen, litt om gangen, under konstant pisking til massen samler seg. Skru ovnen ned til 110°. Hell kremen oppå den stekte terten, og stek den i ovnen i 45–50 minutter, til kremen har satt seg. Sett terten kjølig til neste dag.
5. Servering: Dryss et tynt og jevnt lag med sukker oppå den kalde terten, og karamelliser overflaten med en gassbrenner. Server med bringebær.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer