Dessert:

Helt krem!

Lurer du på hva du skal servere etter julemiddagen? Prøv denne kremen med hvit sjokolade!

Her er den hvite sjokolademoussen også blitt pyntet med bronsefennikel. Det er en urt med lakrisaktig smak som passer perfekt her. Men den er vanskelig å få tak i og må nesten dyrkes selv. FOTO: Stine Christiansen
Her er den hvite sjokolademoussen også blitt pyntet med bronsefennikel. Det er en urt med lakrisaktig smak som passer perfekt her. Men den er vanskelig å få tak i og må nesten dyrkes selv. FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

Hvit sjokoladekrem med ristede mandler og frysetørket kirsebær

4 personer

Ingredienser
Hvit sjokoladekrem
1 appelsin
5 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade

Honningristede mandler
100 g mandler
1 ss honning
1 ss vann flaksalt

Til servering
1 ts frysetørket kirsebær

1. Hvit sjokoladekrem: Riv skallet av appelsinen. Hell fløte i en kasserolle, og varm den opp sammen med appelsinskallet til den når en temperatur på ca. 70°.
2. Hakk sjokoladen, og rør den i den varme fløten. Avkjøl sjokoladefløten – gjerne natten over. Pisk den kalde sjokoladefløten til et lett fløteskum.
3. Honningristede mandler: Rist mandlene i en varm, tørr panne. Ta pannen av varmen, og tilsett honning og vann. Sett pannen tilbake på varmen, og vend rundt i blandingen til vannet er fordampet. La honningmandlene avkjøles på et stykke bakepapir. Hakk dem grovt, og dryss over flaksalt.
4. Servering: Anrett sjokoladekremen på tallerkener med ristede mandler og et dryss frysetørket kirsebærpulver.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer