Dessert:

Helt krem!

Her får du oppskrift på en sommerlig fromasj med stikkelsbær.

FOTO: Columbus Leth
FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Stikkelsbærfromasj

4 personerTid: 45 minKjøletid: Minst 3 timer

Ingredienser250 g stikkelsbær1 vaniljestang100 g sukker2 ss vann3 gelatinplater2 egg2 klype salt3,5 dl kremfløte50 g sukker½ usprøytet sitron

1. Skyll stikkelsbærene. Del vanilje­­stangen på langs, og skrap ut frøene. Ha stikkelsbær, vaniljefrø, den tomme vaniljestangen, sukker og vann i en kasserolle, og kok opp. La det koke i 8–10 minutter, til stikkelsbærene er møre og brister lett. Avkjøl.2. Ta av 1/3 av stikkelsbær­grøten, og kjør den helt glatt med en stav­mikser. Legg resten av stikkelsbær­grøten i bunnen av en glasskål. Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann i 10 minutter.3. Skill eggene i plommer og hviter, og pisk eggehvitene stive med salt i en annen skål. Pisk 2 dl fløte til krem i en tredje skål. Pisk eggeplommene luftige med sukkeret i en fjerde skål. Hell stikkelsbærene som er kjørt med stavmikser i skålen med eggedosis, og vend sammen.4. Klem vannet ut av gelatinen, og legg den i en kasserolle. Tilsett sitronsaft, og varm opp til gelatinen er smeltet. Hell gela­tinen i en tynn stråle i skålen med eggedosis mens du pisker med en elektrisk pisker. Vend krem og stivpiskede egge­hviter i med en slikkepott.5. Hell fromasjen i glasskålen, og bland den godt med stikkels­bærkompotten i bunnen. La den stå i kjøle­skapet i minst 3 timer før serve­ring, så den rekker å få sette seg.6. Servering: Pisk resten av fløten til krem med en elektrisk pisker, og fordel den over fromasjen. Pynt med strimlet sitronskall, og server fromasjen kald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer