VEGETARMAT: Matblogger Lene Engelstad mener flere burde gå for vegetariske retter fordi det er godt, ikke fordi de føler at de må. FOTO: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
VEGETARMAT: Matblogger Lene Engelstad mener flere burde gå for vegetariske retter fordi det er godt, ikke fordi de føler at de må. FOTO: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
Vegetarmat:

Her er 6 tips til gode vegetariske koseretter

- Vegetarmat kan være smakfullt og raust, og også noe man kan lage når man skal skeie ut litt ekstra.

Det er ingen tvil om at vegetarmat er i vinden som aldri før. Utvalget i butikkene er betraktelig større nå enn det var for bare kort tid siden, og folk deler av seg både tips og triks og sprer masse vegetarglede gjennom sosiale kanaler.

Likevel opplever matblogger Lene Engelstad at det fortsatt er mange som forbinder vegetarmat med noe man presse inn fordi det er bra for kroppen. Hun mener vegetarmat skal være noe man spiser fordi det er godt og digg - ikke fordi man på «død og liv MÅ spise det en gang i uka».

- Vegetarmat kan være smakfullt og raust, og noe kan man lage når man skal skeie ut og kose seg litt ekstra, sier Engelstad til KK.

Psst! 5 ting du må huske hvis du spiser lite kjøtt

Hun driver bloggen og Instagram-kontoen Ourkitchenstories, som ble startet opp sammen med tvillingsøsteren Linda Engelstad. Her prøver hun å inspirere folk til å tenke nytt og annerledes innen vegetarverden.

- Noen velger jo å gå «all in» som vegeterianer, mens andre har bare lyst til å kutte litt ned på kjøttet. Det spiller ingen rolle, for vi ønsker å rette oss mot alle. Verken jeg eller Linda er vegeterianere selv, men spiser likevel veldig mye god og vegetarisk mat, sier matbloggeren.

Hun understreker at det ikke er viktig å presentere «meat-ish» mat. Det vil si mat som ikke inneholder kjøtt, men som gjerne ligner på det.

- Jeg håper vegetartrenden fortsetter, og at flere velger å finne nye muligheter når det kommer til mat.

Her er «Ourkitchenstories» topp seks oppskrifter innen vegetar-kosemat:

1. Rask thaisuppe​
Denne suppen er en perfekt hverdagsmiddag som går raskt å lage. Oppskrift på rask thaisuppe finner du her.

SUPPE: Rask thaisuppe. Foto: Lene Engelstad / Outkitchenstories
SUPPE: Rask thaisuppe. Foto: Lene Engelstad / Outkitchenstories Vis mer

2. Marengs med karamell og sjokolade

En fantastisk dessert: marengs med salt karamell og sjokolade. En god erstatter for den ordinære med krem og bær, synes vi! Oppskrift på marengs finner du her.

DESSERT: Deilig marengs med karamell og sjokolade. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
DESSERT: Deilig marengs med karamell og sjokolade. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories Vis mer

3. Flettebrød med hvitløk og basilikumsmør

Flettebrød er perfekt tilbehør til både supper, gryter og andre ovnsbakte retter. Oppskrift på flettebrød finner du her.

TILBEHØR: Flettebrød med hvitløk og basilikumsmør. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
TILBEHØR: Flettebrød med hvitløk og basilikumsmør. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories Vis mer


​4. Chili sin carne med salte kjeks og avokado

GOD kosemat - enten om det spises alene eller sammen med andre! Oppskrift på chili sin carne finner du her.

KOSEMAT: Chili sin carne med salte kjeks og avokado. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
KOSEMAT: Chili sin carne med salte kjeks og avokado. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories Vis mer

5. Indisk gryte med søtpotet

NAM! Denne gryta passer helt perfekt på en kald vinterdag. Invester i en haug med krydder - så er du der... nesten. Oppskrift på indisk gryte finner du her.

SMAKSRIK MIDDAG: Indisk gryte med søtpotet. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
SMAKSRIK MIDDAG: Indisk gryte med søtpotet. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories Vis mer

6. Gratinert pasta- og grønnsaksform

En enkel og smaksrik ovnsbakt rett som går raskt å lage. Et stort pluss: inneholder masse grønt! Oppskrift på pasta- og grønnsaksformen finner du her.

- Alle disse rettene er 100 prosent vegetariske - og helt himmelsk, sier Engelstad.

RASK MIDDAG: Gratinert pasta- og grønnsaksform. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
RASK MIDDAG: Gratinert pasta- og grønnsaksform. Foto: Lene Engelstad/Ourkitchenstories Vis mer

LES OGSÅ: 3 deilige middager helt uten kjøtt

Til forsiden