Vegetarmat:

Her er 6 tips til gode vegetariske koseretter

- Vegetarmat kan være smakfullt og raust, og også noe man kan lage når man skal skeie ut litt ekstra.

VEGETARMAT: Matblogger Lene Engelstad mener flere burde gå for vegetariske retter fordi det er godt, ikke fordi de føler at de må. FOTO: Lene Engelstad/Ourkitchenstories
VEGETARMAT: Matblogger Lene Engelstad mener flere burde gå for vegetariske retter fordi det er godt, ikke fordi de føler at de må. FOTO: Lene Engelstad/Ourkitchenstories Vis mer
Publisert

Det er ingen tvil om at vegetarmat er i vinden som aldri før. Utvalget i butikkene er betraktelig større nå enn det var for bare kort tid siden, og folk deler av seg både tips og triks og sprer masse vegetarglede gjennom sosiale kanaler.

Likevel opplever matblogger Lene Engelstad at det fortsatt er mange som forbinder vegetarmat med noe man presse inn fordi det er bra for kroppen. Hun mener vegetarmat skal være noe man spiser fordi det er godt og digg - ikke fordi man på «død og liv MÅ spise det en gang i uka».

- Vegetarmat kan være smakfullt og raust, og noe kan man lage når man skal skeie ut og kose seg litt ekstra, sier Engelstad til KK.

Psst! 5 ting du må huske hvis du spiser lite kjøtt

Hun driver bloggen og Instagram-kontoen Ourkitchenstories, som ble startet opp sammen med tvillingsøsteren Linda Engelstad. Her prøver hun å inspirere folk til å tenke nytt og annerledes innen vegetarverden.

- Noen velger jo å gå «all in» som vegeterianer, mens andre har bare lyst til å kutte litt ned på kjøttet. Det spiller ingen rolle, for vi ønsker å rette oss mot alle. Verken jeg eller Linda er vegeterianere selv, men spiser likevel veldig mye god og vegetarisk mat, sier matbloggeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer