SÅ LEKKERT: Sjekk ut oppskriftene til de tre vinnerne av KKs første inspirasjonsjulekalender - der forrige ukes tema var julebakst, i denne saken! Foto: @thedetail Instagram
SÅ LEKKERT: Sjekk ut oppskriftene til de tre vinnerne av KKs første inspirasjonsjulekalender - der forrige ukes tema var julebakst, i denne saken! Foto: @thedetail Instagram
Julekaker

Her er lesernes beste julebakst

3 oppskrifter du MÅ prøve.

KK.NO: I stedet for en tradisjonell julekalender, skal KK i hele desember ha Instagram-kampanjer der temaet er inspirasjon, julehygge og kos.

Tre søndager i advent (der første var søndag 30. november) lanserer vi en ny adventskonkurranse med nytt tema.

Og uken etter trekker vi tre heldige vinnere av en liten juleoverraskelse, hvor hovedpremien er en veske fra Adax (sjekk ut konkurranse 2 - som går fra søndag 7. desember, helt nederst i saken!)

LES OGSÅ: De «nye» julekakene du bør prøve

Vinnerne av julebakst-konkurransen

Forrige uke var det julebakst som var tema, der dere lesere skulle dele deres beste oppskrifter med oss på Instagram med hashtagene #kkmagazine, #kkjulebakst og #adaxbags.

Vinnerne ble kåret på KKs Instagram søndag 7. desember, og var da Mari Navarsete (@thedetail), Berit Aanstad (@beritaanstad ) og Linnea Vestre (@iskrystall), med sine lekre oppskrifter og bilder (se dem lenger nede i saken).

VINNER AV JULEOVERRASKELSE: Berit Aanstad- @beritaanstad - vant en liten juleoverraskelse med denne fristende oppskriften på deilige juleknekkebrød. Foto: @beritaanstad Instagram
VINNER AV JULEOVERRASKELSE: Berit Aanstad- @beritaanstad - vant en liten juleoverraskelse med denne fristende oppskriften på deilige juleknekkebrød. Foto: @beritaanstad Instagram Vis mer

LES OGSÅ: Slik blir julebaksten litt sunnere

Berit Aanstad- @beritaanstad - Juleknekkebrød

Du trenger: 

600 gr H-melk
40 gr honning
15 gr gjær
250 gr siktet rug
250 gr siktet spelt
250 gr siktet hvete
20 gr salt
5 gr natron
ev.krydder. Jeg brukte litt anisfrø, kummin og fennikelfrø.
Kan også med hell bytte ut krydder ovenfor med kanel, men da har jeg litt mer honning i.

Slik gjør du:

VINNER AV ADAX-VESKE: Mari Navarsete - @thedetail – vant ukens Adax-veske med sine lekre pepperkakemuffins. Foto: @thedetail Instagram
VINNER AV ADAX-VESKE: Mari Navarsete - @thedetail – vant ukens Adax-veske med sine lekre pepperkakemuffins. Foto: @thedetail Instagram Vis mer

Alle ingredienser unntatt salt, eltes i 6 min. Tilsett saltet , og elt i 4 min til.
Legg deigen i en smurt bolle og dekk til med plast. Settes kjøleskap over natten.
Ta ut deigen og til emner, hviles i 15 min.
Kjevle så tynt som mulig og form de etter eget ønske.
Sprayes med vann og dryss på frø av eget ønske. Nydelig med gresskarkjerner og litt havsalt.
Stekes på 200 grader i ca 12 min 
Gjerne prøvestek noen slik at du vet de blir sprø.
Er du uheldig - at de ikke blir så sprø som du vil, så sett dem i ikke så varm ovn ( 70-80 grader) med varmluft og tørk dem sprø.

Mari Navarsete - @thedetail – Pepperkakemuffins

Du trenger:

100 g smør
2 dl sukker
1 1/2 dl melk
2 egg
3dl hvetemel
2ts bakepulver
0,5 ts malt ingefær
2 ts kanel
1 ts malt kardemomme
0,5 ts malt nellik 

Slik gjør du:

VINNER AV OVERRASKELSE: Linnea Vestre - @iskrystall – ble vinner av en juleoverraskelse med sine morsomme Lille My-pyntede krydderkaker. Foto: @iskrystall Instagram
VINNER AV OVERRASKELSE: Linnea Vestre - @iskrystall – ble vinner av en juleoverraskelse med sine morsomme Lille My-pyntede krydderkaker. Foto: @iskrystall Instagram Vis mer

Rør smør og sukker hvitt. Rør i egg, ett av gangen. Rør i melk. Bland det tørre, sikt oppi røra og bland sammen. 
200 grader , midt i ovnen i 10-12 min, (for små muffins) avhengig av størrelse på former og stekeovnens egenskaper. 
Ostekrem smaker godt til - som for eksempel en halv pk Philadelphia (gjerne lett) blandet med saft av en halv sitron og melis til passe tykkelse - vispes godt.

Linnea Vestre - @iskrystall – Krydderkaker med pynt

Du trenger:

125 g smør
50 g melis
150 g siktet hvetemel
100 g malte mandler
2 ts kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ss kakaopulver

Slik gjør du:

Pisk smør og melis luftig. Bland mel, nøtter, kakao og krydder, og rør inn den tørre blandingen i smørkremen litt etter litt. Kna deigen godt. 
Kjevle ut deigen mellom to plastfolieark til den er omtrent 4 mm tykk. Stikk ut ønskede figurer, og overfør kakene til et bakebrett kledd med bakepapir. Stek kakene på 200 grader i 5-10 minutter. Når kakene er avkjølt, kan de pyntes med glasur. Vil du ha en glatt glasur som dekke hele kaken, smører du først på et lag med tykk glasur, og glatter den deretter ut med fuktige fingertupper.

Ny konkurranse fra søndag 7. desember

Hva elsker du å pynte med til jul? Bli med i KKs inspirasjonskalender med nytt tema hver søndag i advent!

Denne uken er det julepynt som er i fokus – og vi vil gjerne se dine hjemmelagde favoritter!

Del bilde og oppskrift med hashtag #kkmagazine #kkjulepynt og #adaxbags – for å være med i trekningen av 3 flotte premier, der hovedpremie er veske fra Adax!

Vinnerne blir kåret søndag 14. desember på KKs Instagram.

 

Til forsiden