OPPSKRIFT: Sprø flak! FOTO: Winnie Methmann
OPPSKRIFT: Sprø flak! FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Oppskrift:

Her får du oppskriften på deilige sjokoladeflak

Poppet bokhvete gir en spennende konsistens til disse sprø flakene.

Granolaflak med mørk sjokolade

Tid: 20 minutter
Steketid: 20 minutter
12 stk.

Ingredienser
1 eggehvite
75 g smør
3 ss honning
1 ts vaniljepulver
1 knivspiss salt
50 g mandler
50 g poppet bokhvete eller ris
50 g lettkokte havregryn
200 g mørk sjokolade

1. Sett ovnen på 150 °. Pisk eggehviten luftig med en elektrisk pisker i en skål. Varm smør, honning, vaniljepulver og salt i en kasserolle til smøret smelter. Rør blandingen sammen med den luftige eggehviten.
2. Hakk mandlene, og vend dem inn i eggehvitemassen sammen med poppet bokhvete og havregryn så det hele blandes godt. Fordel massen i et ensartet lag på en stekeplate kledd med bakepapir.
3. Stek granolamassen i ovnen i 20 minutter, til granolaen er gyllen og sprø. Avkjøl. Smelt sjokoladen over et vannbad, og fordel den over den store granolaplaten. La sjokoladen stivne.
4. Del granolaplaten i mindre flak, og oppbevar dem i en lufttett beholder.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: