Oppskrift:

Her får du oppskriften på deilige sjokoladeflak

Poppet bokhvete gir en spennende konsistens til disse sprø flakene.

OPPSKRIFT: Sprø flak! FOTO: Winnie Methmann
OPPSKRIFT: Sprø flak! FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Publisert

Granolaflak med mørk sjokolade

Tid: 20 minutter
Steketid: 20 minutter
12 stk.

Ingredienser
1 eggehvite
75 g smør
3 ss honning
1 ts vaniljepulver
1 knivspiss salt
50 g mandler
50 g poppet bokhvete eller ris
50 g lettkokte havregryn
200 g mørk sjokolade

1. Sett ovnen på 150 °. Pisk eggehviten luftig med en elektrisk pisker i en skål. Varm smør, honning, vaniljepulver og salt i en kasserolle til smøret smelter. Rør blandingen sammen med den luftige eggehviten.
2. Hakk mandlene, og vend dem inn i eggehvitemassen sammen med poppet bokhvete og havregryn så det hele blandes godt. Fordel massen i et ensartet lag på en stekeplate kledd med bakepapir.
3. Stek granolamassen i ovnen i 20 minutter, til granolaen er gyllen og sprø. Avkjøl. Smelt sjokoladen over et vannbad, og fordel den over den store granolaplaten. La sjokoladen stivne.
4. Del granolaplaten i mindre flak, og oppbevar dem i en lufttett beholder.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer