Kanelbollens dag:

Her får du vår saftigste kanelbolle-oppskrift!

Det finnes bare én måte å feire kanelbollens dag på: Med nybakt kanelbakst så klart.

KANELBOLLER: 4. oktober er kanelbollens dag. Det betyr at vi kan nyte både to og tre kanelboller i dag! FOTO: NTB Scanpix
KANELBOLLER: 4. oktober er kanelbollens dag. Det betyr at vi kan nyte både to og tre kanelboller i dag! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saftige kanelboller

Oppskriften gir cirka 40 kanelboller. Bak gjerne en stor porsjon, frys ned, så har du noe godt liggene til enhver tid.

Ingredienser:

  • 50 gjær
  • 4 dl melk
  • ½ ts salt
  • 1 ¼ dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 12–13 dl hvetemel
  • 150 g mykt smør

Fyll:

  • 200 g mykt smør
  • 1 ¼ dl sukker
  • 1 ss malt kanel
  • sammenpisket egg til pensling
KANELBOLLER: Så enkelt, og så godt! FOTO: Synøve Dreyer
KANELBOLLER: Så enkelt, og så godt! FOTO: Synøve Dreyer Vis mer

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg.
  2. Rør i halvparten av melet. Tilsatt det myke smøret i klatter. Tilsett resten av melet, men gjem litt til utbaking.
  3. Arbeid deigen smidig. Bruk en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i ca. 1 ½ time.
  4. Rør sammen ingrediensene til fyllet.
  5. Del deigen i 2 deler. Kjevle ut hver del til ca. 30 cm ganger 50 cm. Smør fyllet utover leiven og rull sammen.
  6. Skjær hver rull i cirka 20 biter. Trykk ned bollene i midten med skaftet på en skje eller kniv, slik at det blir to snurrer på hver siden av bretten.
  7. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og etterhev under plast i cirka 40 minutter.
  8. Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 8 minutter og avkjøl på rist.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer