KANELBOLLER: 4. oktober er kanelbollens dag. Det betyr at vi kan nyte både to og tre kanelboller i dag! FOTO: NTB Scanpix
KANELBOLLER: 4. oktober er kanelbollens dag. Det betyr at vi kan nyte både to og tre kanelboller i dag! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kanelbollens dag:

Her får du vår saftigste kanelbolle-oppskrift!

Det finnes bare én måte å feire kanelbollens dag på: Med nybakt kanelbakst så klart.

Saftige kanelboller

Oppskriften gir cirka 40 kanelboller. Bak gjerne en stor porsjon, frys ned, så har du noe godt liggene til enhver tid.

Ingredienser:

  • 50 gjær
  • 4 dl melk
  • ½ ts salt
  • 1 ¼ dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 12–13 dl hvetemel
  • 150 g mykt smør

Fyll:

  • 200 g mykt smør
  • 1 ¼ dl sukker
  • 1 ss malt kanel
  • sammenpisket egg til pensling
KANELBOLLER: Så enkelt, og så godt! FOTO: Synøve Dreyer
KANELBOLLER: Så enkelt, og så godt! FOTO: Synøve Dreyer Vis mer

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg.
  2. Rør i halvparten av melet. Tilsatt det myke smøret i klatter. Tilsett resten av melet, men gjem litt til utbaking.
  3. Arbeid deigen smidig. Bruk en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i ca. 1 ½ time.
  4. Rør sammen ingrediensene til fyllet.
  5. Del deigen i 2 deler. Kjevle ut hver del til ca. 30 cm ganger 50 cm. Smør fyllet utover leiven og rull sammen.
  6. Skjær hver rull i cirka 20 biter. Trykk ned bollene i midten med skaftet på en skje eller kniv, slik at det blir to snurrer på hver siden av bretten.
  7. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og etterhev under plast i cirka 40 minutter.
  8. Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 8 minutter og avkjøl på rist.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: