Saftige kanelboller
Oppskriften gir cirka 40 kanelboller. Bak gjerne en stor porsjon, frys ned, så har du noe godt liggene til enhver tid.
Ingredienser:
- 50 gjær
- 4 dl melk
- ½ ts salt
- 1 ¼ dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 1 egg
- 12–13 dl hvetemel
- 150 g mykt smør
Fyll:
- 200 g mykt smør
- 1 ¼ dl sukker
- 1 ss malt kanel
- sammenpisket egg til pensling

Slik gjør du:
- Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør den ut i lunken melk. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg.
- Rør i halvparten av melet. Tilsatt det myke smøret i klatter. Tilsett resten av melet, men gjem litt til utbaking.
- Arbeid deigen smidig. Bruk en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving i ca. 1 ½ time.
- Rør sammen ingrediensene til fyllet.
- Del deigen i 2 deler. Kjevle ut hver del til ca. 30 cm ganger 50 cm. Smør fyllet utover leiven og rull sammen.
- Skjær hver rull i cirka 20 biter. Trykk ned bollene i midten med skaftet på en skje eller kniv, slik at det blir to snurrer på hver siden av bretten.
- Legg bollene på bakepapir på stekeplate og etterhev under plast i cirka 40 minutter.
- Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 220 grader i cirka 8 minutter og avkjøl på rist.