Oppskrifter med kantareller:

Her finner du skogens gull

Fram med kurven og kniven, og vær sikker på at du plukker matsopp som er spiselig. Går du litt utenom de vanlige skogsstiene, er sjansen stor for å finne skogens gull.

Kantarellen: Den gyllengule soppen lyser i skogen og er en av de sikreste og beste matsoppene. Foto: Aller Media
Kantarellen: Den gyllengule soppen lyser i skogen og er en av de sikreste og beste matsoppene. Foto: Aller Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Både kantareller og annen sopp er nå å finne, men er du nybegynner på soppfronten lønner det seg å ha med en soppbok, eller bruke appen Soppkontroll om du skal plukke sopp du ønsker å spise.

Gratis delikatesse

Er du soppentusiast, er høsten den beste tida på året. Soppjakta er en lidenskap som bare «sankere» skjønner, og man kan fort bruke mange timer i skogen uten å bli sliten - selv i dårlig vær på jakt etter disse gratis delikatessene.

Er du nybegynner og usikker på hvilke sopper som er spiselige og ikke, kan du ha stor nytte og glede av å melde deg på et soppkurs.

Plukk bare sopp du er sikker på

Når du plukker sopp, så ta bare med deg sopp du er sikker på. Er det sopp du er usikker på, så legg den i en pose for seg selv og spør en ekspert, før du bruker soppen.

Er du i den minste tvil, så kast soppen. De fleste sopper har forvekslingssopper, noen kan være giftig, mens andre er harmløse, men vær svært forsiktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.