Lett Rett Og Slett

Herlig kos i førjuls-tida

Med kesam, mindre sukker og lite kalorier er tilslørte pepperkaker perfekt til dessert!

NY VRI MED PEPPERKAKENE: Denne kesam-desserten med kjeks og syltetøy har du sikkert prøvd før. Bytter du ut kjeksen med pepperkaker og gjør noen lure valg i forhold til syltetøy får du en herlig og litt sunnere før-julsdessert.  Foto: Grete Roede AS
NY VRI MED PEPPERKAKENE: Denne kesam-desserten med kjeks og syltetøy har du sikkert prøvd før. Bytter du ut kjeksen med pepperkaker og gjør noen lure valg i forhold til syltetøy får du en herlig og litt sunnere før-julsdessert. Foto: Grete Roede AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Marsipangriser i butikkene. Salg på julekort. Julelys og juledekorasjoner henges opp.

De fleste har sikkert begynt å kjenne at julen sakte men sikket nærmer seg.

Her kommer vi ikke til å dele oppskrifter på julegodt, men denne godsaken vil kanskje få deg i den rette stemningen på vei mot jul.

Sunnere pepperkakedessert

Denne uken er det tilslørte pepperkaker som står for tur. I den normale varianten av tilslørte bondepiker finnes ofte smør og kremfløte. I denne sunnere varianten av tilslørte bondepiker finnes ingen av disse tingene, men bare eplemos, kesam og kjeks. 

- Kesam er en mager ferskost som kan brukes i stedet for smør, rømme, fløte og andre typer fett uten at det endrer på smak eller konsistens.

Kesam passer i de fleste matretter, og spesielt alle typer bakverk. Kesam mager inneholder kun 1 prosent fett, forteller Jeanette Roede i Grete Roede. 

LES OGSÅ: Hvor sunt er egentlig kesam?

Dette er oppskriften (4 porsjoner):  Du trenger:

  • 150 g eplemos med biter, uten tilsatt sukker, Nora
  • 1 1/2 dl Kesam vanilje, mager
  • 100 g pepperkake hjerter, Bisca

Slik gjør du: Knus pepperkakene. Legg eplemos, knuste pepperkaker og vaniljekesam lagvis og i porsjonsglass. Start med eplemos, deretter knuste pepperkaker og til sist vaniljekesam. Legg gjerne flere lag av hver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer