Påskekake med sjokolade og appelsin

5 svimlende gode søtsaker du kan servere gjestene dine
Tid: 20 minutter / Baketid: 30 minutter / Hviletid: 6 timer / 12 porsjoner
Dette trenger du:
- 200 g mørk sjokolade med appelsinsmak
- 150 g smør
- 150 g kokos- eller rørsukker
- 5 egg
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 1 springform, ca. 25 cm i diameter
- smør og kakaopulver til springformen
Pynt:
- 1 pakke appelsinsjokoladekonfekt eller kandisert appelsinskall dyppet i sjokolade
- 1 pose små sjokoladeegg
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader. Smelt forsiktig sjokolade, smør og sukker i en kjele. Ta av varmen, og la blandingen avkjøle litt.
- Del eggene i plommer og hviter. Rør eggeplommer, bakepulver og salt i sjokoladeblandingen i kjelen til deigen blir jevn.
- Pisk hvitene stive i en bolle, og vend dem forsiktig i deigen med en deigskraper til den er glatt og ensartet.
- Smør springformen, og dryss over kakaopulver, så hele formen blir dekket. Fordel deigen i formen, og bak den i ovnen i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt (sjekk med en trepinne eller kniv).
- La kaken avkjøles, og sett den deretter kjølig i minst 6 timer, gjerne natten over.
- Pynt: Legg appelsinkonfekten i en krans på kaken så de danner et rede, og fordel påskeeggene på toppen.
Et godt tips: Kandisert appelsinskall dyppet i sjokolade finnes blant annet hos konditorer, men er også enkelt å lage selv.
LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen