KAKE: En smaksbombe som garantert vil gjøre suksess på påskebordet! FOTO: Nina Malling
KAKE: En smaksbombe som garantert vil gjøre suksess på påskebordet! FOTO: Nina Malling Vis mer

Kake:

Himmelsk god påskekake !

Gi en klassisk, intens sjokoladekake en påsketvist ved å tilføye smak av appelsin og et spiselig fuglerede!

Publisert

Påskekake med sjokolade og appelsin

Tid: 20 minutter / Baketid: 30 minutter / Hviletid: 6 timer / 12 porsjoner

Dette trenger du:

  • 200 g mørk sjokolade med appelsinsmak
  • 150 g smør
  • 150 g kokos- eller rørsukker
  • 5 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 springform, ca. 25 cm i diameter
  • smør og kakaopulver til springformen

Pynt:

  • 1 pakke appelsinsjokoladekonfekt eller kandisert appelsinskall dyppet i sjokolade
  • 1 pose små sjokoladeegg

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt forsiktig sjokolade, smør og sukker i en kjele. Ta av varmen, og la blandingen avkjøle litt.
  2. Del eggene i plommer og hviter. Rør eggeplommer, bakepulver og salt i sjokoladeblandingen i kjelen til deigen blir jevn.
  3. Pisk hvitene stive i en bolle, og vend dem forsiktig i deigen med en deigskraper til den er glatt og ensartet.
  4. Smør springformen, og dryss over kakaopulver, så hele formen blir dekket. Fordel deigen i formen, og bak den i ovnen i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt (sjekk med en trepinne eller kniv).
  5. La kaken avkjøles, og sett den deretter kjølig i minst 6 timer, gjerne natten over.
  6. Pynt: Legg appelsinkonfekten i en krans på kaken så de danner et rede, og fordel påskeeggene på toppen.

Et godt tips: Kandisert appelsinskall dyppet i sjokolade finnes blant annet hos konditorer, men er også enkelt å lage selv.

LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer