KAKE: En smaksbombe som garantert vil gjøre suksess på påskebordet! FOTO: Nina Malling
KAKE: En smaksbombe som garantert vil gjøre suksess på påskebordet! FOTO: Nina Malling Vis mer

Kake:

Himmelsk god påskekake !

Gi en klassisk, intens sjokoladekake en påsketvist ved å tilføye smak av appelsin og et spiselig fuglerede!

Påskekake med sjokolade og appelsin

Tid: 20 minutter / Baketid: 30 minutter / Hviletid: 6 timer / 12 porsjoner

Dette trenger du:

  • 200 g mørk sjokolade med appelsinsmak
  • 150 g smør
  • 150 g kokos- eller rørsukker
  • 5 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 springform, ca. 25 cm i diameter
  • smør og kakaopulver til springformen

Pynt:

  • 1 pakke appelsinsjokoladekonfekt eller kandisert appelsinskall dyppet i sjokolade
  • 1 pose små sjokoladeegg

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 175 grader. Smelt forsiktig sjokolade, smør og sukker i en kjele. Ta av varmen, og la blandingen avkjøle litt.
  2. Del eggene i plommer og hviter. Rør eggeplommer, bakepulver og salt i sjokoladeblandingen i kjelen til deigen blir jevn.
  3. Pisk hvitene stive i en bolle, og vend dem forsiktig i deigen med en deigskraper til den er glatt og ensartet.
  4. Smør springformen, og dryss over kakaopulver, så hele formen blir dekket. Fordel deigen i formen, og bak den i ovnen i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt (sjekk med en trepinne eller kniv).
  5. La kaken avkjøles, og sett den deretter kjølig i minst 6 timer, gjerne natten over.
  6. Pynt: Legg appelsinkonfekten i en krans på kaken så de danner et rede, og fordel påskeeggene på toppen.

Et godt tips: Kandisert appelsinskall dyppet i sjokolade finnes blant annet hos konditorer, men er også enkelt å lage selv.

LES OGSÅ: Gateau Marcel-kake som smelter på tungen

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: