ISKAKE: Vi er ikke klare for å gi slipp på sommeren helt ennå, så i helgen skal vi prøve å lage denne herlige iskaken! FOTO: Betina Hastoft
ISKAKE: Vi er ikke klare for å gi slipp på sommeren helt ennå, så i helgen skal vi prøve å lage denne herlige iskaken! FOTO: Betina Hastoft
Iskake:

Hjemmelaget iskake

Du kan lett lage is uten ismaskin. Yoghurten sørger for en kremet konsistens og frisk smak.

Yoghurtis med honning og bringebær

8 porsjoner / Tid: 25 minutter / Frysetid: 4–5 timer

Ingredienser:

  • 3 eggehviter
  • 150 g flytende honning
  • 1 klype salt
  • 450 g gresk yoghurt (med 10 % fett)
  • 2 ss melis
  • korn av 1 vaniljestang
  • saft av ½ sitron
  • 125 g friske bringebær
  • 1 avlang form, ca. 1½ liter

Til servering:

  • 125 g friske bringebær
  • 25 g usaltede pistasjnøtter

Slik gjør du:

  1. Yoghurtis: Pisk eggehvitene stive med en el-pisker i en skål. Tilsett honning og salt, og pisk videre i 5–7 minutter til du får en tjukk og blank marengsmasse. Rør yoghurt, melis, vaniljekorn og sitronsaft sammen med en skje i en annen skål.
  2. Vend først et par skjeer av marengsmassen inn i yoghurtblandingen. Vend deretter forsiktig resten av marengsmassen i, til du får en jevn og luftig iskrem.
  3. Kle formen med plastfolie, så den henger et godt stykke utover kantene. Fordel halvparten av iskremen i formen, legg 125 g bringebær på, og topp med resten av isen. Glatt overflaten med en skje, og fold plastfolien inn over isen. Sett isen i fryseren i 4–5 timer, gjerne natten over.
  4. Servering: Ta isen ut av fryseren 5–10 minutter før servering. Anrett den på et fat, og pynt med bringebær og grovhakkede pistasjnøtter.

LES OGSÅ: Iskrem-trikset du bør kunne

Til forsiden