ISKAKE: Vi er ikke klare for å gi slipp på sommeren helt ennå, så i helgen skal vi prøve å lage denne herlige iskaken! FOTO: Betina Hastoft
ISKAKE: Vi er ikke klare for å gi slipp på sommeren helt ennå, så i helgen skal vi prøve å lage denne herlige iskaken! FOTO: Betina Hastoft Vis mer

Iskake:

Hjemmelaget iskake

Du kan lett lage is uten ismaskin. Yoghurten sørger for en kremet konsistens og frisk smak.

Publisert

Yoghurtis med honning og bringebær

8 porsjoner / Tid: 25 minutter / Frysetid: 4–5 timer

Ingredienser:

3 eggehviter150 g flytende honning1 klype salt450 g gresk yoghurt (med 10 % fett)2 ss meliskorn av 1 vaniljestangsaft av ½ sitron125 g friske bringebær1 avlang form, ca. 1½ liter

Til servering:

125 g friske bringebær25 g usaltede pistasjnøtter

Slik gjør du:

Yoghurtis: Pisk eggehvitene stive med en el-pisker i en skål. Tilsett honning og salt, og pisk videre i 5–7 minutter til du får en tjukk og blank marengsmasse. Rør yoghurt, melis, vaniljekorn og sitronsaft sammen med en skje i en annen skål.Vend først et par skjeer av marengsmassen inn i yoghurtblandingen. Vend deretter forsiktig resten av marengsmassen i, til du får en jevn og luftig iskrem.Kle formen med plastfolie, så den henger et godt stykke utover kantene. Fordel halvparten av iskremen i formen, legg 125 g bringebær på, og topp med resten av isen. Glatt overflaten med en skje, og fold plastfolien inn over isen. Sett isen i fryseren i 4–5 timer, gjerne natten over.Servering: Ta isen ut av fryseren 5–10 minutter før servering. Anrett den på et fat, og pynt med bringebær og grovhakkede pistasjnøtter.

LES OGSÅ: Iskrem-trikset du bør kunne

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer