På Starbucks – som er en stor favoritt hos enkelte hjemme hos oss – bruker de på høsten å selge pumpkin spice latte. Og ettersom det er ganske så mange mil til nærmeste utsalg, måtte jeg prøve meg på min egen versjon. Og jeg ble skikkelig fornøyd! Jeg synes denne er supergod. Den lukter jul og pepperkaker, og smaken står i stil.
Har du gresskar stående etter halloween, er dette tingen å bruke dem på. Kanskje du får et ekstra bra tilbud på gresskar i butikken nå også. De vil vel bare bli kvitt gresskarene.
Her har jeg brukt butternut squash, etter flaskegresskar, men du kan veldig gjerne bruke vanlig runde gresskar også.
Jeg har laget to ulike versjoner her; én med chai-te i bunn og én med espressokaffe. Chai-te-versjonen blir litt mildere i smaken. Jeg synes begge to smaker aldeles smashing godt!
Oppskrift på krydret pumpkin spice latte
Gresskaret:
- ca. 1 ¼ kg ferdig skrellet gresskar
- ½ muskatnøtt
- 1 ½ maple sirup eller agavesirup
- 50 g mykt brunt sukker
- 2 ts kanel
- 2 ts tørket ingefær
- 1 stjerneanis
- 5 nellikspiker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ½-2 dl kokende vann
Selve drikken i te-versjon:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger