Fru Timian

Hjemmelaget pumpkin spice latte

Dette smaker aldeles smashing godt!

FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian
FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian Vis mer
Publisert

På Starbucks – som er en stor favoritt hos enkelte hjemme hos oss – bruker de på høsten å selge pumpkin spice latte. Og ettersom det er ganske så mange mil til nærmeste utsalg, måtte jeg prøve meg på min egen versjon. Og jeg ble skikkelig fornøyd! Jeg synes denne er supergod. Den lukter jul og pepperkaker, og smaken står i stil.

Har du gresskar stående etter halloween, er dette tingen å bruke dem på. Kanskje du får et ekstra bra tilbud på gresskar i butikken nå også. De vil vel bare bli kvitt gresskarene.

Her har jeg brukt butternut squash, etter flaskegresskar, men du kan veldig gjerne bruke vanlig runde gresskar også.

Jeg har laget to ulike versjoner her; én med chai-te i bunn og én med espressokaffe. Chai-te-versjonen blir litt mildere i smaken. Jeg synes begge to smaker aldeles smashing godt!

Oppskrift på krydret pumpkin spice latte

Gresskaret:

  • ca. 1 ¼ kg ferdig skrellet gresskar
  • ½ muskatnøtt
  • 1 ½ maple sirup eller agavesirup
  • 50 g mykt brunt sukker
  • 2 ts kanel
  • 2 ts tørket ingefær
  • 1 stjerneanis
  • 5 nellikspiker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½-2 dl kokende vann

Selve drikken i te-versjon:

  • 1 dl kokende vann
  • 2 poser chai-te
  • 2 ss ferdig krydret gresskarmos – se oppskriften over
  • 1 ½ dl melk

Selve drikken i espresso-versjon:

  • 1 dl ferdig espressokaffe
  • 2 ss ferdig krydret gresskarmos – se oppskriften over
  • 1 ½ dl melk

Tilbehør:

  • sjokoladedryss på toppen
FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian
FOTO: Marit Røttingsnes Westlie, Fru Timian Vis mer

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell gresskaret, del det i mindre terninger og ha det i en langpanne. Riv muskatnøtten på den fine siden av rivjernet og ha i sammen med resten av ingrediensene, unntatt vannet. Bland det godt sammen.

Dekk langpannen med alumuliumsfolie og stek gresskarbitene i 40-45 minutter til de er myke. Ha dem så over i en blender sammen med halvparten av vannet. Mos det sammen. Spe med resten av vannet til du får en tykk grøt. Du kan også bruke en stavmikser til dette.

Dette blir nok til ganske mange glass drikke og kan oppbevares i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Når du skal lage drikken, lager du først teen eller espressoen og har i en kopp. Bland inn 2 spiseskjeer med gresskarmos og rør det sammen.

Kok opp melken. Har du en melkesteamer, er den fin å bruke. Du kan også bruke en stavmikser for å få litt luft i melken når den kommer opp til kokepunktet. Det smaker godt, bare med varmet melk som ikke er skummet også. Hell melken over te/kaffe og gresskarmos.

Pynt gjerne med none sjokoladebiter. Her bruker jeg bare grønnsaksskrelleren på litt mørk sjokolade.

Oppskriften er hentet fra Fru Timian.

Til info: Marit Røttingsnes Westlie er tilknyttet Aller Social Club, som er et heleid profilbyrå i Aller Media. KKs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette og redaksjonen står fritt til å velge kilder.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer