Oppskrift konfekt

Hjemmelaget snickers-konfekt med dadler og peanøttsmør

Hva er vel bedre enn en skål hjemmelaget konfekt? Her får du tre oppskrifter.

Foto: Betina Hastoft
Foto: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Snickers-konfekt med dadler og peanøttsmør

Antall: 36 stk.
Tid: 30 min
Kjøletid: Minst 2 timer totalt

Ingredienser
Daddelmasse

150 g tørkede dadler
150 g peanøttsmør
1 ss flytende honning
½ ts vaniljepulver
75 g salte peanøtter
1 firkantet form, ca. 12 × 20 cm

Sjokoladeovertrekk
100 g mørk sjokolade
1 ts solsikkeolje
25 g salte peanøtter

1. Daddelmasse: Fjern steinene fra dadlene, og skjær dadlene i mindre biter.
1. Daddelmasse: Fjern steinene fra dadlene, og skjær dadlene i mindre biter. Vis mer
2. Kjør dadler, peanøttsmør, honning og vaniljepulver til en ensartet masse med en stavmikser eller blender.
2. Kjør dadler, peanøttsmør, honning og vaniljepulver til en ensartet masse med en stavmikser eller blender. Vis mer
3. Hell daddelmassen over i en bolle. Hakk de salte peanøttene grovt, og rør dem i daddelmassen.
3. Hell daddelmassen over i en bolle. Hakk de salte peanøttene grovt, og rør dem i daddelmassen. Vis mer
4. Legg bakepapir i formen, og press daddelmassen ut i bunnen av formen i et jevnt lag med en skje. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
4. Legg bakepapir i formen, og press daddelmassen ut i bunnen av formen i et jevnt lag med en skje. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter. Vis mer
De klassiske smakene fra en Snickers-bar er her forvandlet til lekker julekonfekt, som ikke tar særlig lang tid å lage. Når du lager hjemmelaget konfekt, kan du smaksette den akkurat slik du vil. Vil du variere Snickers-konfekten, kan du rive skallet av en usprøytet appelsin og blande i daddelmassen.
De klassiske smakene fra en Snickers-bar er her forvandlet til lekker julekonfekt, som ikke tar særlig lang tid å lage. Når du lager hjemmelaget konfekt, kan du smaksette den akkurat slik du vil. Vil du variere Snickers-konfekten, kan du rive skallet av en usprøytet appelsin og blande i daddelmassen. Vis mer

Hjemmelaget Daim med mandler og gullstøv

6. Hakk de salte peanøttene. Hell den smeltede sjokoladen ut over den avkjølte daddelmassen, og dryss peanøtter på toppen. Sett formen i kjøleskapet i minst to timer (gjerne til neste dag), til konfekten er helt kald. Ta den ut av formen, og skjær den i firkantede biter. Oppbevar i en lukket boks i kjøleskapet inntil servering.
6. Hakk de salte peanøttene. Hell den smeltede sjokoladen ut over den avkjølte daddelmassen, og dryss peanøtter på toppen. Sett formen i kjøleskapet i minst to timer (gjerne til neste dag), til konfekten er helt kald. Ta den ut av formen, og skjær den i firkantede biter. Oppbevar i en lukket boks i kjøleskapet inntil servering. Vis mer
5. Sjokoladeovertrekk: Hakk sjokoladen fint, og smelt den i en skål over vannbad ved lav varme. Rør olje i den smeltede sjokoladen med en slikkepott, og ta skålen av varmen.
5. Sjokoladeovertrekk: Hakk sjokoladen fint, og smelt den i en skål over vannbad ved lav varme. Rør olje i den smeltede sjokoladen med en slikkepott, og ta skålen av varmen. Vis mer

Antall: 20 stk.
Tid: 45 min
Kjøletid: Minst 1 timer

Ingredienser
75 g mandler
100 g smør
260 g sukker
50 g lys sirup
½ ts flaksalt
300 g melkesjokolade
ev. spiselig gullstøv

De knaser og smaker akkurat som ekte Daim, og så er de slett ikke vanskelig å lage selv. Har du rester til overs etter å ha servert dem i årets julekonfektskål, kan de knuses og brukes i andre hjemmelagde kaker. Tips! Har du Daim til overs, kan du for eksempel bruke den i hjemmelagde romkuler.
De knaser og smaker akkurat som ekte Daim, og så er de slett ikke vanskelig å lage selv. Har du rester til overs etter å ha servert dem i årets julekonfektskål, kan de knuses og brukes i andre hjemmelagde kaker. Tips! Har du Daim til overs, kan du for eksempel bruke den i hjemmelagde romkuler. Vis mer
1. Kjør mandlene til grovt mandelmel i en food processor.
1. Kjør mandlene til grovt mandelmel i en food processor. Vis mer
2. Bland smør, sukker, sirup og salt sammen i en kjele, og la det koke opp. Skru ned til middels varme, og la det småputre i ca. 10 minutter, til det er blitt til gyllen karamell og har en temperatur på 150° – bruk gjerne et sukkertermometer. Rør i karamellen underveis med en sleiv så den ikke brenner seg.
2. Bland smør, sukker, sirup og salt sammen i en kjele, og la det koke opp. Skru ned til middels varme, og la det småputre i ca. 10 minutter, til det er blitt til gyllen karamell og har en temperatur på 150° – bruk gjerne et sukkertermometer. Rør i karamellen underveis med en sleiv så den ikke brenner seg. Vis mer
3. Rør det grove mandelmelet i karamellen med en håndpisk til det er godt blandet. Ta kjelen av varmen.
3. Rør det grove mandelmelet i karamellen med en håndpisk til det er godt blandet. Ta kjelen av varmen. Vis mer
4. Legg bakepapir på en stor skjærefjøl. Hell karamellen ut på bakepapiret i et ½ cm tykt lag – det må gjøres litt raskt, siden karamellen fort stivner. Riss karamellen i firkantede biter med en skarp kniv, så det blir lettere å brekke den i biter når massen er blitt hard. La karamellen avkjøles helt i romtemperatur.
4. Legg bakepapir på en stor skjærefjøl. Hell karamellen ut på bakepapiret i et ½ cm tykt lag – det må gjøres litt raskt, siden karamellen fort stivner. Riss karamellen i firkantede biter med en skarp kniv, så det blir lettere å brekke den i biter når massen er blitt hard. La karamellen avkjøles helt i romtemperatur. Vis mer
5. Hakk melkesjokoladen fint, og smelt 2/3 av sjokoladen i en skål over vannbad. Ta skålen av varmen, og tilsett resten av den hakkede sjokoladen. Rør rundt til all sjokoladen er smeltet helt sammen.
5. Hakk melkesjokoladen fint, og smelt 2/3 av sjokoladen i en skål over vannbad. Ta skålen av varmen, og tilsett resten av den hakkede sjokoladen. Rør rundt til all sjokoladen er smeltet helt sammen. Vis mer
6. Brekk forsiktig karamellbitene fra hverandre, og dypp dem i den smeltede sjokoladen, så de blir helt dekket – eller du kan pensle sjokoladen på med en bakepensel. Legg dem på et stykke bakepapir, og la sjokoladen størkne. Pynt eventuelt Daim-bitene med spiselig gullstøv, og legg dem i kjøleskapet i minst 1 time før servering. Oppbevar Daim-bitene i en lufttett beholder i kjøleskapet.
6. Brekk forsiktig karamellbitene fra hverandre, og dypp dem i den smeltede sjokoladen, så de blir helt dekket – eller du kan pensle sjokoladen på med en bakepensel. Legg dem på et stykke bakepapir, og la sjokoladen størkne. Pynt eventuelt Daim-bitene med spiselig gullstøv, og legg dem i kjøleskapet i minst 1 time før servering. Oppbevar Daim-bitene i en lufttett beholder i kjøleskapet. Vis mer

Toffifee med nougat og hasselnøtter

Antall: 24 stk.
Tid: 40 min
Ovnstid: 10 min
Kjøletid: I alt 3 timer

Ingredienser
150 g myke karameller (f.eks. vaniljefudge)
24 g hasselnøttkjerner
50 g myk nougat
50 g melkesjokolade
¼ ts flaksalt
50 g mørk sjokolade
1 silikonform med 24 halvkuleformede hull

De er vanskelige å motstå, og én er sjelden nok. Toffifee fås kjøpt i de fleste butikker, men du kan også lage dem selv med ganske få ingredienser.
De er vanskelige å motstå, og én er sjelden nok. Toffifee fås kjøpt i de fleste butikker, men du kan også lage dem selv med ganske få ingredienser. Vis mer
1. Skjær de myke karamellene i halve, så det er 24 stykker i alt. Legg 4–5 karamellbiter om gangen i en liten kjele, og varm dem forsiktig opp ved lav varme under omrøring til de er myke, men ikke smeltet.
1. Skjær de myke karamellene i halve, så det er 24 stykker i alt. Legg 4–5 karamellbiter om gangen i en liten kjele, og varm dem forsiktig opp ved lav varme under omrøring til de er myke, men ikke smeltet. Vis mer
2. Legg litt av den myke karamellen i hvert hull i silikonformen, og form den lett med baksiden av en teskje eller med en finger, så den danner en liten skål som når litt opp av kanten. Gjenta med resten av karamellen til alle hullene i formen er fylt opp.
2. Legg litt av den myke karamellen i hvert hull i silikonformen, og form den lett med baksiden av en teskje eller med en finger, så den danner en liten skål som når litt opp av kanten. Gjenta med resten av karamellen til alle hullene i formen er fylt opp. Vis mer
3. Skru ovnen på 200°. Legg hasselnøttene i en liten ildfast form, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til der er gylne og hinnene løsner. Ta dem ut av ovnen, og gni av de løse hinnene i et kjøkkenhåndkle. Legg 1 hasselnøtt ned i hver karamellskål.
3. Skru ovnen på 200°. Legg hasselnøttene i en liten ildfast form, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til der er gylne og hinnene løsner. Ta dem ut av ovnen, og gni av de løse hinnene i et kjøkkenhåndkle. Legg 1 hasselnøtt ned i hver karamellskål. Vis mer
4. Hakk nougat og melkesjokolade grovt, og smelt det i en skål over vannbad til en ensartet masse. Ta skålen av varmen, og rør salt i.
4. Hakk nougat og melkesjokolade grovt, og smelt det i en skål over vannbad til en ensartet masse. Ta skålen av varmen, og rør salt i. Vis mer
5. Hell den varme nougatblandingen i en liten sprøytepose, og sprøyt den over hver hasselnøtt, så hullene i formen blir fylt opp til kanten. Sett formen i kjøleskapet i minst 1 time.
5. Hell den varme nougatblandingen i en liten sprøytepose, og sprøyt den over hver hasselnøtt, så hullene i formen blir fylt opp til kanten. Sett formen i kjøleskapet i minst 1 time. Vis mer
6. Hakk den mørke sjokoladen fint, og smelt den i en skål over vannbad. Hell den smeltede sjokoladen i en liten sprøytepose, og lag en liten sirkel med sjokolade oppå hver toffifee. Sett formen i kjøleskapet i minst to timer, til de hjemmelagde konfektene er blitt faste og kalde (gjerne til neste dag). Vend dem ut av formen, og oppbevar dem i en tett beholder i kjøleskapet.
6. Hakk den mørke sjokoladen fint, og smelt den i en skål over vannbad. Hell den smeltede sjokoladen i en liten sprøytepose, og lag en liten sirkel med sjokolade oppå hver toffifee. Sett formen i kjøleskapet i minst to timer, til de hjemmelagde konfektene er blitt faste og kalde (gjerne til neste dag). Vend dem ut av formen, og oppbevar dem i en tett beholder i kjøleskapet. Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer