Honning- og sennepskylling med hasselbackpoteter og hvitvinssaus
4 porsjoner / Tid: 1 time 30 min
Dette trenger du:
- 1 hel kylling
- 800 g poteter
- 1 dl dijonsennep
- ½ dl honning
- ½ dl olivenolje
- 1 neve frisk rosmarin
- salt
- nykvernet pepper
- 3 dl hvitvin
- 2 dl vann
- 2 ½ dl kremfløte
Frisk kålsalat:
- ½ rødkål
- ½ pose grønnkål
- 3 ss olivenolje
- ½ sitron
- 1 ts honning
- 1 ts dijonsennep
- salt
- nykvernet pepper
- 4 store gulrøtter
- 1 eple
- 1 liten rødløk
- 1 dl gresskarkjerner

Sjokoladeterte med bakt bakte plommer og fiken - ja, takk!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 °. Skyll og tørk kyllingen. Legg den i en ildfast form.
- Skrell potetene, og skjær et lite snitt på langs under potetene, slik at de ligger støtt. Skjær tynne skiver nesten helt igjennom potetene, og legg dem rundt kyllingen på fatet.
- Rør sennep, honning, olje, finhakket rosmarin, salt og pepper sammen. Smør kyllingen inn med blandingen, og hell resten over potetene. Hell hvitvin og vann i bunnen av fatet, og sett det i ovnen i ca. 1 time. Hvis kyllingen blir gjennomstekt før potetene, kan du ta den ut og legge den under aluminiumsfolie, og gi potetene litt ekstra tid.
- Snitt kålen i fine strimler. Rør olje, sitronsaft, honning, sennep, salt og pepper sammen, og hell dressingen over kålen. Bland dressingen godt inn i kålen med fingrene.
- Skrell gulrøttene. Skjær gulrøtter og eple i papirtynne skiver. Rens og hakk rødløken fint. Bland det hele i en stor bolle. Rist gresskarkjernene i en tørr panne, og strø dem over kålsalaten.
- Anrett kyllingen med poteter på et serveringsfat. Hell saften fra fatet gjennom en sil og ned i en kjele. Tilsett fløte, og la sausen koke opp.
- Smak den til, og server straks sammen med kylling, poteter og salat.