KYLLING: Denne retten passer perfekt som kosemat på fredag, eller som søndagsmiddag med familien. FOTO: Nina Malling
KYLLING: Denne retten passer perfekt som kosemat på fredag, eller som søndagsmiddag med familien. FOTO: Nina Malling Vis mer

Kylling:

Honning- og sennepskylling med hasselbackpoteter og hvitvinssaus

I stedet for å lage din egen ost kan du kjøpe halloumiost eller grillost som tåler steking og passer i denne retten.

Publisert

Honning- og sennepskylling med hasselbackpoteter og hvitvinssaus

4 porsjoner / Tid: 1 time 30 min

Dette trenger du:

Frisk kålsalat:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 °. Skyll og tørk kyllingen. Legg den i en ildfast form.
  2. Skrell potetene, og skjær et lite snitt på langs under potetene, slik at de ligger støtt. Skjær tynne skiver nesten helt igjennom potetene, og legg dem rundt kyllingen på fatet.
  3. Rør sennep, honning, olje, finhakket rosmarin, salt og pepper sammen. Smør kyllingen inn med blandingen, og hell resten over potetene. Hell hvitvin og vann i bunnen av fatet, og sett det i ovnen i ca. 1 time. Hvis kyllingen blir gjennomstekt før potetene, kan du ta den ut og legge den under aluminiumsfolie, og gi potetene litt ekstra tid.
  4. Snitt kålen i fine strimler. Rør olje, sitronsaft, honning, sennep, salt og pepper sammen, og hell dressingen over kålen. Bland dressingen godt inn i kålen med fingrene.
  5. Skrell gulrøttene. Skjær gulrøtter og eple i papirtynne skiver. Rens og hakk rødløken fint. Bland det hele i en stor bolle. Rist gresskarkjernene i en tørr panne, og strø dem over kålsalaten.
  6. Anrett kyllingen med poteter på et serveringsfat. Hell saften fra fatet gjennom en sil og ned i en kjele. Tilsett fløte, og la sausen koke opp.
  7. Smak den til, og server straks sammen med kylling, poteter og salat.

LES OGSÅ: Krydrede kikerter i tomat med posjerte egg

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer