Trinn for trinn:

Honningkake med pepperkakeby

Overrask barn og barnslige sjeler med en overdådig honningkake pyntet med små pepperkakehus.

Kaken lages over to dager og er beregnet til 10 personer. FOTO: Skovdalnordic.com
Kaken lages over to dager og er beregnet til 10 personer. FOTO: Skovdalnordic.com Vis mer
Publisert

Pepperkakedeig60 g smør100 g mørk sirup75 g brunt sukker½ ts malt hvit pepper½ ts malt kardemomme½ ts malt ingefær¼ ts malt nellik¼ ts malt allehånde1 ts malt kanel½ ts natron1 egg250 g hvetemel

Honningkake2 egg125 g brunt sukker250 g blomsterhonning1 dl kokende vann½ dl kaffe300 g hvetemel1 ts natron½ ts malt nellik1 ts malt kanel

Smørkrem og appelsinfyll1 vaniljestang180 g melis250 g mykt smør2 g eggeplommer1 dl appelsinmarmelade

Smørkrem til oppsmøring1 vaniljestang180 g melis250 g mykt smør1 ts svart konditorfarge ­(pulverfarge)2 g eggeplommer

Glasur120 g melis30 g eggehviter2 dråper gul konditorfarge

I tilleggsukkerstjerner½ dl melis til dryss

Trinn 1

Dag 1: Pepperkakedeig: Smelt smør, sirup og brunt sukker ved middels varme, til sukkeret er oppløst. Bland pepper, kardemomme, ingefær, nellik, allehånde, kanel og natron i en bolle, og tilsett sukkersmøret. Rør det sammen. Tilsett egg og hvetemel. Elt deigen sammen til den er ensartet, men den skal fortsatt være klistrete. Legg den i kjøleskapet over natten. Honningkake: Rør eggene med brunt sukker. Løs opp honning i kokende vann og kaffe, og rør det i eggene. Bland hvetemel, natron, nellik og kanel, og sikt det i deigen. Rør deigen godt sammen. Hell deigen over i en springform som er 18 cm i diameter, kledd med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 150° varmluft i ca. 70 minutter. La kaken avkjøles helt i formen, og del den i 4 like tykke bunner. Smørkrem og appelsinfyll: Flekk vaniljestangen, skrap ut kornene. Pisk vaniljekorn, smør og melis sammen til en jevn masse. Tilsett eggeplommer, og pisk en kort stund. Legg bunnene sammen: Nederst vaniljesmørkrem, så appelsinmarmelade og vaniljesmørkrem øverst. Glatt sidene, og sett kaken i kjøleskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer