Brownie med kaffefrosting. FOTO: WInnie Methmann
Brownie med kaffefrosting. FOTO: WInnie Methmann Vis mer

Oppskrifter:

Høstens deiligste kaker og desserter!

Hvorfor nøye seg med å helle den i en kopp når du kan integrere den i kaker og desserter?

Brownie med kaffefrosting

8 stk.

Ingredienser
Brownie

125 g hvetemel
350 g sukker
50 g kakaopulver
1 klype salt
100 g smør
3 egg
½ dl sterk kaffe
125 g mørk sjokolade

Kaffefrosting
150 g melis
½ ts kakaopulver
1 ½ ts pulverkaffe
20 g mykt smør
1 ss vann

1. Brownie: Bland hvetemel, sukker, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret, og ha det i bollen. Tilsett egg og kaffe, og rør til deigen har en jevn farge. Hakk sjokoladen grovt, og vend den i deigen.
2. Smør en form som er 20 × 20 cm, og ha deigen i formen. Stek browniene i ca. 25 minutter på 175 °. La browniene avkjøles før du smører på kaffefrosting. 3. Kaffefrosting: Bland melis, kakaopulver og kaffepulver i en bolle. Tilsett smør og vann, og pisk til frostingen er myk. Hvis frostingen er for stiv, kan du tilsette litt mer vann.

Hvorfor nøye seg med å helle kaffen i en kopp når du kan ha den i kaker og desserter, slik som disse browniene. FOTO: Winnie Methmann
Hvorfor nøye seg med å helle kaffen i en kopp når du kan ha den i kaker og desserter, slik som disse browniene. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Lagkake med kaffekrem

Ca. 10 porsjoner

Ingredienser
Lagkakebunn

12 egg
450 g sukker
25 g hvetemel
225 g potetmel
10–11 ss kakao
3 ts bakepulver

Kaffekrem
4 dl kremfløte
250 g mascarpone
2 ss pulverkaffe
2 ss sukker

Pynt
150 g blåbær
150 g bjørnebær

1. Lagkakebunn: Pisk egg og sukker til en lett eggedosis. Sikt hvetemel, potetmel, kakao og bakepulver, og vend det inn i eggemassen. Hell deigen i tre springformer som er 24 cm i diameter.
2. Stek bunnene hver for seg i ca. 35 minutter ved 200° i midten av ovnen. Når du tar en bunn ut av ovnen, skal du først la den avkjøles litt i formen før du skjærer kanten fri, fjerner ringen og tar ut bunnen. La den deretter avkjøles helt.
3. Kaffekrem: Bland alle ingrediensene i en bolle, og pisk dem sammen til det får en kremete konsistens.
4. Samle lagkaken: Start med en bunn, og avslutt med kaffekrem. Pynt kaken med blåbær og bjørnebær før servering.

Kaffen gir kremen på denne kaken en nydelig smak. FOTO: Winnie Methmann
Kaffen gir kremen på denne kaken en nydelig smak. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Kaffenips

1 skål

Ingredienser
100 g mørk sjokolade, 70 %
100 g kaffebønner

1. Smelt sjokoladen over vannbad, og vend kaffebønnene rundt i sjokoladen. Legg de sjokoladeovertrukne kaffebønnene på en bit bakepapir, og spre dem godt ut. Sett til avkjøling.

LES OGSÅ: 3 ting du kanskje ikke visste om kaffe

Dette er deilig smågodt for voksne. FOTO: Winnie Methmann
Dette er deilig smågodt for voksne. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Kaffekuler

Ca. 35 stk.

Ingredienser

120 g fine havregryn
60 g kokosmel
40 g sukker
3 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1 ss pulverkaffe
1 ss romessens
90 g mykt smør
kaffepulver til pynt

1. Ha havregrynene i en food-prosessor eller minihakker, og kjør dem til de blir til grovt mel. Ha melet i en bolle, og tilsett alle de tørre ingrediensene. Rør godt rundt, og ha deretter romessens og smør i bollen. Bruk fingrene til å elte smøret ut i deigen.
2. Sett kaffemassen i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trill deretter deigen til små kuler, og vend dem i kaffepulver før servering.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Iskaffe med varme krydder

2 store glass

Ingredienser
4 dl sterk kaffe
2 dl helmelk
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ½ ts malt kanel

1. Bland alle ingrediensene i en kjele, og varm opp til kaffen er like under kokepunktet. La kaffen avkjøles, og server den kald med isbiter.

Dette er en ordentlig luksusversjon av iskaffe. FOTO: Winnie Methmann
Dette er en ordentlig luksusversjon av iskaffe. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: