Brownie med kaffefrosting. FOTO: WInnie Methmann
Brownie med kaffefrosting. FOTO: WInnie Methmann Vis mer

Oppskrifter:

Høstens deiligste kaker og desserter!

Hvorfor nøye seg med å helle den i en kopp når du kan integrere den i kaker og desserter?

Publisert

Brownie med kaffefrosting

8 stk.

Ingredienser
Brownie

125 g hvetemel
350 g sukker
50 g kakaopulver
1 klype salt
100 g smør
3 egg
½ dl sterk kaffe
125 g mørk sjokolade

Kaffefrosting
150 g melis
½ ts kakaopulver
1 ½ ts pulverkaffe
20 g mykt smør
1 ss vann

1. Brownie: Bland hvetemel, sukker, kakaopulver og salt i en bolle. Smelt smøret, og ha det i bollen. Tilsett egg og kaffe, og rør til deigen har en jevn farge. Hakk sjokoladen grovt, og vend den i deigen.
2. Smør en form som er 20 × 20 cm, og ha deigen i formen. Stek browniene i ca. 25 minutter på 175 °. La browniene avkjøles før du smører på kaffefrosting. 3. Kaffefrosting: Bland melis, kakaopulver og kaffepulver i en bolle. Tilsett smør og vann, og pisk til frostingen er myk. Hvis frostingen er for stiv, kan du tilsette litt mer vann.

Hvorfor nøye seg med å helle kaffen i en kopp når du kan ha den i kaker og desserter, slik som disse browniene. FOTO: Winnie Methmann
Hvorfor nøye seg med å helle kaffen i en kopp når du kan ha den i kaker og desserter, slik som disse browniene. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Lagkake med kaffekrem

Ca. 10 porsjoner

Ingredienser
Lagkakebunn

12 egg
450 g sukker
25 g hvetemel
225 g potetmel
10–11 ss kakao
3 ts bakepulver

Kaffekrem
4 dl kremfløte
250 g mascarpone
2 ss pulverkaffe
2 ss sukker

Pynt
150 g blåbær
150 g bjørnebær

1. Lagkakebunn: Pisk egg og sukker til en lett eggedosis. Sikt hvetemel, potetmel, kakao og bakepulver, og vend det inn i eggemassen. Hell deigen i tre springformer som er 24 cm i diameter.
2. Stek bunnene hver for seg i ca. 35 minutter ved 200° i midten av ovnen. Når du tar en bunn ut av ovnen, skal du først la den avkjøles litt i formen før du skjærer kanten fri, fjerner ringen og tar ut bunnen. La den deretter avkjøles helt.
3. Kaffekrem: Bland alle ingrediensene i en bolle, og pisk dem sammen til det får en kremete konsistens.
4. Samle lagkaken: Start med en bunn, og avslutt med kaffekrem. Pynt kaken med blåbær og bjørnebær før servering.

Kaffen gir kremen på denne kaken en nydelig smak. FOTO: Winnie Methmann
Kaffen gir kremen på denne kaken en nydelig smak. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Kaffenips

1 skål

Ingredienser
100 g mørk sjokolade, 70 %
100 g kaffebønner

1. Smelt sjokoladen over vannbad, og vend kaffebønnene rundt i sjokoladen. Legg de sjokoladeovertrukne kaffebønnene på en bit bakepapir, og spre dem godt ut. Sett til avkjøling.

LES OGSÅ: 3 ting du kanskje ikke visste om kaffe

Dette er deilig smågodt for voksne. FOTO: Winnie Methmann
Dette er deilig smågodt for voksne. FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Kaffekuler

Ca. 35 stk.

Ingredienser

120 g fine havregryn
60 g kokosmel
40 g sukker
3 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1 ss pulverkaffe
1 ss romessens
90 g mykt smør
kaffepulver til pynt

1. Ha havregrynene i en food-prosessor eller minihakker, og kjør dem til de blir til grovt mel. Ha melet i en bolle, og tilsett alle de tørre ingrediensene. Rør godt rundt, og ha deretter romessens og smør i bollen. Bruk fingrene til å elte smøret ut i deigen.
2. Sett kaffemassen i kjøleskap i ca. 30 minutter. Trill deretter deigen til små kuler, og vend dem i kaffepulver før servering.

FOTO: Winnie Methmann
FOTO: Winnie Methmann Vis mer

Iskaffe med varme krydder

2 store glass

Ingredienser
4 dl sterk kaffe
2 dl helmelk
2 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ½ ts malt kanel

1. Bland alle ingrediensene i en kjele, og varm opp til kaffen er like under kokepunktet. La kaffen avkjøles, og server den kald med isbiter.

Dette er en ordentlig luksusversjon av iskaffe. FOTO: Winnie Methmann
Dette er en ordentlig luksusversjon av iskaffe. FOTO: Winnie Methmann Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer