Hodekål:

Hurra for hodekålen!

Visste du at hodekål er et bra valg både for bankkontoen og kaloriinntaket ditt? Og dessuten at den gir deg masse c-vitamin og fiber?

HODEKÅL: Hodekål kan brukes til så mye mer enn fårikål. Her får du tre spennende oppskrifter med denne litt trauste grønnsaken. FOTO: Columbus Leth
HODEKÅL: Hodekål kan brukes til så mye mer enn fårikål. Her får du tre spennende oppskrifter med denne litt trauste grønnsaken. FOTO: Columbus Leth Vis mer
Publisert

Det at hodekål inneholder masse fibre betyr at den metter godt. Den gir tarmene noe å jobbe med, som er avgjørende for en god fordøyelse. Uten fibre risikerer du forstoppelse.

Men er du ikke vant til å spise kål, kan det likevel være litt uvant og hardt for magen i starten. Med hodekål får du virkelig mye mat med få kalorier, nærmere bestemt kun 25 kcal pr 100 gram. En halv kilo hodekål inneholder samme mengde kalorier som en skive rugbrød. Hodekål inneholder også like mye c-vitamin som en sitron! Får du i deg 200 g hodekål daglig, dekker du kroppens behov for c-vitamin, noe som er viktig for å ha et velfungerende immunforsvar.

Med hodekål følger også bitterstoffer (fytokjemikalier), som skal motvirke kreft og hjerte- og karsykdommer, og planternæringsstoffer (antocyaniner) som har antiinflammatoriske egenskaper.

Sist, men ikke minst, er hodekål billig. Altså, du får mye god helse og mye mat for pengene.

Nedenfor finner du 3 spennende oppskrifter med hodekål!

LES OGSÅ: Slik lurer du mer kål inn i maten

Frisk sauerkraut med mynte og sitron

Tid: 20 min / Trekketid: 6-8 dager / Mengde: 2-3 porsjoner

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer