Godteri på 90-tallet

Husker du dette godteriet?

Her er godteriet vi savner fra 90-tallet!

GODTERI PÅ 90-TALLET: Det er flere favoritter fra barndommen vi gjerne skulle sett igjen. FOTO: Cupa Chups, Bugg, Instagram @Referansepolitiet
GODTERI PÅ 90-TALLET: Det er flere favoritter fra barndommen vi gjerne skulle sett igjen. FOTO: Cupa Chups, Bugg, Instagram @Referansepolitiet Vis mer
Publisert

Vi husker alle de hellige lørdagskveldene på 90-tallet da barne-tv varte ekstra lenge, ingen brydde seg om e-stoffer i godteriet, og iPaden fremdeles ikke hadde gjort sitt inntog.

Om du var heldig fikk du 20 kroner du kunne kjøpe godteri for, og for tjue kroner den gangen kunne du få riktig så mye godteri, om du bare prioriterte riktig.

Hvor bIe det egentlig av alle favorittene vi koste oss med den gang? Vi har samlet et knippe lørdagsgodt vi husker fra barndommen, men som vi ikke får tak i på butikken lenger.

LES OGSÅ: Hva skjer om du går 100 dager uten godteri?

1. Tubble Gum

Vi savner denne rosa tyggegummien du fikk på tube. Joda, den smakte ikke annet enn sukker, og ble til en seig gummimasse etter et halvt minutt i munnen, men det å kunne klemme tyggis ut av tube var helt magisk!

Foto: Partyking.no
Foto: Partyking.no Vis mer

2. Jawbreaker

Vi kalte dem bare for evighetskuler. Det var egentlig ikke annet enn stor klump sammenpressa sukker, med forskjellige lag av farger innover. Men, det var så morsomt å slikke seg gjennom alle lagene, og se hvilken farge som dukket opp under neste lag. Alle gikk rundt med såre tunger i perioden evighetskuler var populært!

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. Double Dip

Det smakte vel aldri spesielt godt, men du kunne dyppe den, og den poppet på tunga! Dette var ikke bare godteri, det var nesten en leke i seg selv også.

Foto: Swizzels
Foto: Swizzels Vis mer

4. Tv-godt (Nidar)

Dette var en klassiker om foreldrene endte opp med å kjøpe lørdagsgodtet for deg. Her fikk du bamsemums, seigmenn og andre populære favoritter, ferdig pakket.

VANSKELIG: Det er vanskelig å finne et bilde av den tidligere populære godterimiksen. Foto: Nidar
VANSKELIG: Det er vanskelig å finne et bilde av den tidligere populære godterimiksen. Foto: Nidar Vis mer

5. Dinosaurkjeks

Hvor ble det egentlig av dinosaurkjeksen? Denne var jo like god som Gjende med sjokoladetrekk, men rett og slett bare med morsommere former. Vi vil ha dinosaurene tilbake!

Foto: Lotus
Foto: Lotus Vis mer

6. Bugg

Om du hadde noen kroner til overs, var det Bugg som var den store favoritten. Hadde du brukt opp 19 kroner av de tilmålte 20 kronene dine? Null problem! Da bare la du til en Bugg, og så hadde du fått maks ut av godteripengene likevel!

Foto: Bugg
Foto: Bugg Vis mer

7. Banana Skids

Det går sjelden feil med banangodteri når du er liten. Det er søtt, enkelt og godt. Denne stangen var til og med litt seig i tillegg, og var en klar favoritt blant flere.

Foto: Swizzels Matlow
Foto: Swizzels Matlow Vis mer

8. Push Pops

En søt og god kjærlighet på pinne, som du samtidig kunne dytte opp etterhvert som du spiste den, eller dytte ned igjen og sette på lokket om du ville ha en pause. En kjærlighet på pinne som ikke samlet støv, eller ble tørr, om du la den fra deg en times tid. Helt magisk!

Foto: Topps
Foto: Topps Vis mer

9. Nestlé Disney Family

Alt med Disney var stort på 90-tallet, og når du i tillegg kunne få en søt melkesjokolade med hvite Mikke Mus-figurer, sier det seg selv at det ble en hit. Disse sjokoladerutene var søte og magiske på samme tid!

Foto: Nestlé
Foto: Nestlé Vis mer

10. Stupedama

Stupedama var nok mer en favoritt hos de voksne enn barna, men om man fant en pastilleske liggende på kjøkkenbenken, stjal man gjerne et par pastiller likevel. Godteri er godteri!

Foto: Brynild
Foto: Brynild Vis mer

11. Søte Bjørner

Den gangen de Søte Bjørnene ble laget av BonBon, og ikke svenske Cloetta. De fantes både i søte fruktsmaker, og i salte lakrisbjørner. Det at kartongene de kom i var mistenkelig lik røykpakka til Marlboro var det ingen som brydde seg om.

Foto: Instagram @Referansepolitiet
Foto: Instagram @Referansepolitiet Vis mer

12. Melody Pops

En kjærlighet på pinne, som samtidig kan brukes som fløyte mens du spiser den? Det sier seg seg selv at dette måtte bli en suksess!

Foto: Chupa Chups
Foto: Chupa Chups Vis mer

13. Kjeft

Deilig og søt saft, med forskjellige smaker. Alle barna ville ha en boks med Kjeft om de fikk muligheten.

Foto: Gimsøy
Foto: Gimsøy Vis mer

14. Fanta

Før Capri-Sonne kom og tok verden med storm, hadde Fanta sin egen appelsindrikk uten kullsyre, og den var både søt og fristende. Dessuten var boksene så mye mer praktiske enn de posene Capri Sonne holder på med!

Foto: Instagram @Referansepolitiet
Foto: Instagram @Referansepolitiet Vis mer

15. Drillo-is

Drillo var en fotballhelt på 90-tallet, og da skulle det vel bare mangle at han fikk sin egen is? Det er uvisst om noen egentlig likte denne isen, men den var i alle fall et førstevalg blant fotballfrelste smågutter.

Foto: Diplom Is
Foto: Diplom Is Vis mer

15. Soho-sjokoladen (Nidar)

Denne sjokoladen hadde en rar form, og så nesten ut som en bobslede. Også var den fylt med yoghurt! Det er flere som har etterspurt denne sjokoladen etter at den forsvant fra butikkhyllene.

Foto: Nidar
Foto: Nidar Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer