ANDRE BOLLER: Joda, disse greier du å lage. Vannbakkels med vaniljekrem, fløteskum og bringebærkombott... 
 Foto: All Over Press
ANDRE BOLLER: Joda, disse greier du å lage. Vannbakkels med vaniljekrem, fløteskum og bringebærkombott... Foto: All Over Press Vis mer

Fastelavnsboller

Husker du hvor godt det smaker?

Med fastelavn rett rundt hjørnet, hva passer vel bedre til kosen enn vannbakkels?

KK.NO: Neida, så står nok ikke kremboller på verken 5:2 dietten eller lavkarbodietten eller på noen andre dietter, for den saks skyld.

Men du verden så godt det er! Og fastelavn er anledning god nok for å hive seg over dem.

Vannbakkels med vaniljekrem, krem og bringebærkompott

Beregnet tid: 45 minutter + avkjøling (vaniljekrem).

MMMMMM: Flere oppskrifter på deilige boller - du finner dem i KK 06, i salg fredag 6. februar. 

Fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur. -   Foto: All Over Press
MMMMMM: Flere oppskrifter på deilige boller - du finner dem i KK 06, i salg fredag 6. februar. Fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur. - Foto: All Over Press Vis mer

Steketid: ca. 30 minutter. Antall: 6 stk

Ingredienser

1 ½ dl vann

75 g smør

1 ts sukker

1 knivspiss salt

75 g hvetemel

3 små egg

LES OGSÅ: Banankake med valnøtter og fiken

Vaniljekrem:

3 dl melk

3 egg

3 ss hvetemel

4 ss sukker

frø fra 1 vaniljestang

Bringebærkompott:

125 g bringebær (ev. opptinte frosne)

50 g sukker

ANDRE BOLLER: Joda, disse greier du å lage. Vannbakkels med vaniljekrem, fløteskum og bringebærkombott... 
 Foto: All Over Press
ANDRE BOLLER: Joda, disse greier du å lage. Vannbakkels med vaniljekrem, fløteskum og bringebærkombott... Foto: All Over Press Vis mer

Til servering:

2 dl kremfløte

LES OGSÅ: Grove boller

Slik går du fram:

Sett ovnen på 200 grader (ikke bruk varmluft)

1. Kok opp vann og smør i en kjele. Tilsett sukker, salt og mel under omrøring. Rør rundt i deigen i 2–3 minutter ved høy varme. La deigen avkjøles litt i kjelen og rør i den av og til.

2. Pisk eggene sammen og rør dem inn i deigen litt av gangen. Rør egget godt inn i deigen før du tilsetter mer egg.

3. Form 6 store runde boller med 2 skjeer og sett dem med god avstand på bakeplate med bakepapir.

Husker du hvor godt det smaker?

4. Stek bollene i ovnen i 30 minutter, ovnsdøren må ikke åpnes underveis. Ta forsiktig en enkelt bolle ut av ovnen og lukk ovnsdøren forsiktig så ikke resten av bollene faller sammen. Sett bollen på bordet og legg merke til om den begynner å falle sammen. Sett den straks tilbake i ovnen om den gjør det, og stek alle bollene ca. 5 minutter til. Holder bollen fasongen fint, tar du dem alle ut og lar dem avkjøles på en rist.

5. Vaniljekrem: Pisk sammen alle ingrediensene i en kjele. Gi kremen et oppkok under

konstant pisking og la den koke et par minutter. La kremen avkjøles og rør i den av og til, så det ikke blir snerk på toppen.

6. Bringebærkompott: Kok bringe­bærene raskt opp med sukkeret. Avkjøl.

7. Til servering: Pisk kremfløten til krem. Skjær toppen av bollene. Fordel vaniljekremen i bollene og legg 1 stor skje bringebærkompott oppi. Fyll deretter krem i hver bolle, bruk eventuelt en sprøytepose. Legg lokket på igjen. Sikt melis over rett før servering.

LES OGSÅ: Burger på nanbrød med mynteyoghurt

God fornøyelse!

Flere herlige bolleoppskrifter finner du i KK 06, i salg nå!

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: