Cocktails Med Kk.no

Hva med å servere den perfekte cosmo under jentekvelden?

«Sex og singelliv» satt virkelig satt Cosmopolitan på kartet!

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel alle bestilt en Cosmopolitan ute på byen en eller annen gang? Kanskje du hentet inspirasjonen fra våre kjære damer i «Sex og singelliv»? Det har i alle fall jeg gjort! For det er ingen tvil om at «Sex og singelliv» virkelig satt Cosmopolitan på kartet. 

For vi husker jo alle de mange scenene hvor Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte møttes for å drikke cosmo? Fra 1998 til 2004 (pluss to filmer!) fulgte vi gjengen i «Sex og singelliv» gjennom kjærlighet, brutte forlovelser, krangler, latterkuler, en jungel av merkeklær og for ikke å glemme mange Cosmopolitans. Ja, det er mange minneverdige øyeblikk i serien og filmene, men det de aller fleste husker best må være de mange elleville sex-historiene

Men tilbake til drinken; den rosa/røde herligheten! For selv om vi kanskje har smakt cosmo opptil flere ganger - er det kanskje ikke alle som tenker på at denne kan enkelt lages hjemme? Den passer perfekt som en velkomstdrink til jentekvelden!

Og siden vi har vært så heldige å fått Norges beste bar til å lage deilige cocktails til oss - ga de oss selvfølgelig oppskriften på den kanskje mest typiske jente-drinken! (Pssst: Visste du at Himkok nylig ble kåret til en av verdens beste barer?)

FÅ OGSÅ MED DEG: Fjellbekk - en gammel klassiker med en ny vri! 

For det nemlig slik at flere og flere bytter ut øl og vin med lime, isbiter og ulike typer sprit. Men om du ikke er helt sikker på hvordan du skal lage en cosmo, har vi oppskriften - med en liten tvist! Denne inneholder nemlig ikke tranebærjuice, men hjemmelaget Lingon Rosehip Shrub. (Få oppskriften på Lingon Rosehip Shrub nederst i saken!)

Dette trenger du til en Twist on a Cosmo:

40 ml Vodka
10 ml Orange liqueur (appelsinlikør) 
20 ml Lime juice (ferskpresset lime)
20 ml Tranebærjuice eller Lingon Rosehip Shrub (som Himkok har brukt)

Til pynt: Appelsinskal. Bruk også skallet til å dra over glasset for en ekstra smaksopplevelse! 

Slik gjør du: 

Tilsett ingrediensene i rekkefølgen over. Bruk en shaker og rist godt med isbiter. Sil drinken over i et cocktailglass uten isbiter. (Se video øverst i saken!)

Lurer du på hvordan du lager Lingon Rosehip Shrub? Her er oppskriften Himkok bruker:

Du trenger:

2,5 kg Tyttebær 
2 kg Finkornet sukker (Castor sugar) 
200 cl Sterk nypete (5 poser te til per liter, må ligge å trekke i 30 minutter) 
10 cl Epleeddik

Dette er en stor oppskrift som brukes til baren, så denne kan halveres til personlig bruk.

Slik gjør du:

Bland sammen knuste tyttebær og sukker. Tilsett kald nypete og bland godt. Dekk dette til og la det stå å trekke i 24 timer. Tilsett eddiken og blant godt. Sil blandingen og pass på at du trykker ut så mye av væsken som mulig. Ta det over i en glassflaske og hold det kaldt. Denne er holdbar i 4 uker.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer