HVIT SJOKOLADEKAKE: Denne vil definitivt falle i smak! FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth
HVIT SJOKOLADEKAKE: Denne vil definitivt falle i smak! FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth Vis mer

Hvit sjokoladekake:

Hvit sjokoladekake med bjørnebær,lime og pistasjnøtter

Gjestene dine kommer til å elske denne varianten.

Hvit sjokoladekake med bjørnebær,lime og pistasjnøtter

8–10 porsjoner

Ingredienser:

  • 200 g hvit sjokolade
  • 200 g smør
  • 4 egg
  • 200 g sukker
  • frøene av 1 vaniljestang
  • 200 g hvetemel
  • ¼ ts salt
  • skallet av 1 usprøytet lime
  • 50 g usaltede pistasjnøtter
  • 100 g bjørnebær (friske eller frosne)
  • en springform, 24–26 cm i diameter

Til servering:

  • 2 ½ dl kremfløte ev. 100 g friske bjørnebær

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 °, og kle en langpanne med bakepapir. Hakk sjokoladen fint, og ha det i en bolle. Smelt smør i en kjele. Hell det smeltede smøret over sjokoladen, og rør godt til sjokoladen smelter og massen er jevn.
  2. Pisk egg, sukker og vaniljefrø sammen med en håndmikser i en annen bolle, til en lys og luftig masse. Det tar cirka 5 minutter. Rør den smeltede sjokoladeblandingen i eggemassen med en skje.
  3. Bland mel og salt, og sikt det i deigen. Riv limeskallet fint. Hakk pistasjnøtter grovt. Rør limeskall og ca. 15 g av pistasjnøttene i deigen, og rør godt til deigen er jevn og uten klumper.
  4. Fordel deigen i kakeformen, og dryss bjørnebær og resten av pistasjnøttene over deigen. Bak kaken i ovnen i cirka 45 minutter, til overflaten er gyllen og kaken fast i kantene. Den skal fortsatt være litt bløt i midten.
  5. Sett kakeformen på en rist, så kaken avkjøles bedre. Sett deretter kaken i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne til neste dag.
  6. Servering: Pisk fløten til lett krem. Server kaken i stykker med lettpisket krem og eventuelt bjørnebær til.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: