HVIT SJOKOLADEKAKE: Denne vil definitivt falle i smak! FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth
HVIT SJOKOLADEKAKE: Denne vil definitivt falle i smak! FOTO: Betina Hastoft/ Columbus Leth Vis mer

Hvit sjokoladekake:

Hvit sjokoladekake med bjørnebær,lime og pistasjnøtter

Gjestene dine kommer til å elske denne varianten.

Publisert

Hvit sjokoladekake med bjørnebær,lime og pistasjnøtter

8–10 porsjoner

Ingredienser:

Til servering:

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 °, og kle en langpanne med bakepapir. Hakk sjokoladen fint, og ha det i en bolle. Smelt smør i en kjele. Hell det smeltede smøret over sjokoladen, og rør godt til sjokoladen smelter og massen er jevn.
  2. Pisk egg, sukker og vaniljefrø sammen med en håndmikser i en annen bolle, til en lys og luftig masse. Det tar cirka 5 minutter. Rør den smeltede sjokoladeblandingen i eggemassen med en skje.
  3. Bland mel og salt, og sikt det i deigen. Riv limeskallet fint. Hakk pistasjnøtter grovt. Rør limeskall og ca. 15 g av pistasjnøttene i deigen, og rør godt til deigen er jevn og uten klumper.
  4. Fordel deigen i kakeformen, og dryss bjørnebær og resten av pistasjnøttene over deigen. Bak kaken i ovnen i cirka 45 minutter, til overflaten er gyllen og kaken fast i kantene. Den skal fortsatt være litt bløt i midten.
  5. Sett kakeformen på en rist, så kaken avkjøles bedre. Sett deretter kaken i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne til neste dag.
  6. Servering: Pisk fløten til lett krem. Server kaken i stykker med lettpisket krem og eventuelt bjørnebær til.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer