Hvit sjokoladekake med bjørnebær,lime og pistasjnøtter
8–10 porsjoner
Ingredienser:
- 200 g hvit sjokolade
- 200 g smør
- 4 egg
- 200 g sukker
- frøene av 1 vaniljestang
- 200 g hvetemel
- ¼ ts salt
- skallet av 1 usprøytet lime
- 50 g usaltede pistasjnøtter
- 100 g bjørnebær (friske eller frosne)
- en springform, 24–26 cm i diameter
Til servering:
- 2 ½ dl kremfløte ev. 100 g friske bjørnebær

Banankake med en spennende vri!
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 °, og kle en langpanne med bakepapir. Hakk sjokoladen fint, og ha det i en bolle. Smelt smør i en kjele. Hell det smeltede smøret over sjokoladen, og rør godt til sjokoladen smelter og massen er jevn.
- Pisk egg, sukker og vaniljefrø sammen med en håndmikser i en annen bolle, til en lys og luftig masse. Det tar cirka 5 minutter. Rør den smeltede sjokoladeblandingen i eggemassen med en skje.
- Bland mel og salt, og sikt det i deigen. Riv limeskallet fint. Hakk pistasjnøtter grovt. Rør limeskall og ca. 15 g av pistasjnøttene i deigen, og rør godt til deigen er jevn og uten klumper.
- Fordel deigen i kakeformen, og dryss bjørnebær og resten av pistasjnøttene over deigen. Bak kaken i ovnen i cirka 45 minutter, til overflaten er gyllen og kaken fast i kantene. Den skal fortsatt være litt bløt i midten.
- Sett kakeformen på en rist, så kaken avkjøles bedre. Sett deretter kaken i kjøleskapet i minst 3 timer, gjerne til neste dag.
- Servering: Pisk fløten til lett krem. Server kaken i stykker med lettpisket krem og eventuelt bjørnebær til.
