Kaldpresset Olivenolje

Ikke bruk kaldpresset olivenolje som stekeolje

Kjøkkentabben du bør unngå.

TÅLER IKKE HØY TEMPERATUR: Kaldpresset olje skal ikke brukes til steking. Den spruter mer ved høy temperatur og kan gi maten dårlig smak. Foto: Fotolia
TÅLER IKKE HØY TEMPERATUR: Kaldpresset olje skal ikke brukes til steking. Den spruter mer ved høy temperatur og kan gi maten dårlig smak. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare hipp som happ hvilken olivenolje du bruker til å steke maten din.

Bruker du kaldpresset olivenolje, kan det faktisk være helseskadelig i store mengder.

- Kaldpresset olivenolje er filtrert for å bevare smak og lukt, mens oljene som er raffinert har gått gjennom flere prosesser som skal gjøre de rene og frie for forurensninger ved steking, opplyser Julie Håland, seniorrådgiver ved Mattilsynet til KK.no.

LES OGSÅ: Hvilken oliven er sunnest?

Spruter mer ved steiking

Ifølge Matportalen har kaldpressede oljer dårlige teknologiske egenskaper, slik at de for eksempel spruter mer enn olje som er beregnet for steking.

Ved høy temperatur kan de forskjellige stoffene i kaldpressede oljer dekomponere og danne uønskede forbindelser som i tillegg gir dårlig smak og lukt.

- Dette er et generelt råd og vi vil at folk skal bruke olje som er beregnet til steking. Bruker man kaldpressede oljer til steking kan det danne uønskede forbindelser når det blir utsatt for høy temperatur og her ønsker vi å være føre var, forklarer Håland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer