Iskaffe

Ikke hell ut kaffen du har til overs på kanna

Prøv heller dette geniale kaffe-trikset!

ISKAFFE: Neste gang du har kaffe til overs på kanna bør du prøve dette geniale iskaffe-trikset! FOTO: NTB
ISKAFFE: Neste gang du har kaffe til overs på kanna bør du prøve dette geniale iskaffe-trikset! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hva gjør du med den siste kaffeskvetten som er igjen på kanna? Det skulle ikke forundre meg om svaret er at du heller den ut i vasken, for hva ellers skal du gjøre med med den?

Vel, her om dagen da jeg scrollet meg gjennom nyhetsfeeden til TikTok dukket en videoen av @krisslovesfood opp. Teksten «Iskaffe tips» lyste opp mot meg og jeg kunne ikke annet enn å se videre.

Kaffeisbiter

Hvorfor har ikke jeg, som lager altfor mye kaffe hver eneste dag, tenkt på dette før? Iskaffe er jo så godt - spesielt nå om sommeren!

Og med isbiter av kaffe klare i fryseren kan du servere deilig iskaffe i rekordfart.

Dersom du er glad i iskaffe med litt mer sødme, kan du for eksempel røre ut litt honning eller sukker i den varme kaffen før du heller den i isbitformer.

Slik lager du dalgona-kaffe

Dersom du har ekstra god tid, kan du gjøre iskaffen hakket proffere ved å lage dalgona-kaffen - bedre kjent som «karantene-kaffen» alle lagde på hjemmekontoret under pandemien.

Ifølge nettstedet godt.no er denne kaffedrikken opprinnelig fra Sør-Korea, hvor dalgona er et slags hjemmelaget sukkertøy som har eksistert i årevis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer