Dessert:

Ingefærkake med kanelglasur

Om du vil ha en kake med masse smak av julete krydder, er denne perfekt. I tillegg kan du pynte den så den ser fin ut på festbordet!

FOTO: Betina Hastoft
FOTO: Betina Hastoft Vis mer
Publisert

Ingefærkake med ­kanelglasur

Tid: 40 min
Steketid: 20 min

Ingredienser
½ vaniljestang
250 g hvetemel
300 g brunt sukker
1 ss malt kanel
1 ½ ts malt ingefær
1 ts malt nellik
¼ ts malt muskat
½ ts natron
½ ts salt
200 g smør
2 dl vann
75 g mørk sirup
1 ½ dl skummet kulturmelk
2 egg
1 firkantet bakeform, ca. 33 × 23 cm

Kanelglasur
175 g mykt smør
325 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
1 klype salt
150 g kremost naturell

Slik gjør du:

1. Skru ovnen på 200°. Kle formen med bakepapir, og smør den med litt smør. Del vanilje­stangen på langs, og skrap ut frøene. Rør vaniljefrø, mel, sukker, krydder, natron og salt sammen i en stor bolle.
2. Varm smør, vann og sirup opp i en kasse­rolle til smøret er smeltet. La det koke opp, og ta straks kasserollen av ­varmen. Rør den smeltede smørblandingen sammen med melblandingen i bollen. Avkjøl i 5 minutter.
3. Tilsett deretter skummet kulturmelk og egg, og rør deigen sammen til den er helt ensartet. Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i 20 minutter, til den er ­akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.
4. Kanelglasur: Pisk mykt smør og ­melis lyst og luftig i en bolle med en elektrisk pisker ved høy hastighet i 7–8 minutter. ­Tilsett vaniljesukker, kanel, salt og krem­ost, og pisk det sammen ved middels lav hastighet til glasuren er kremete og jevn.
5. Servering: Fyll kanelglasuren i en sprøytepose med tut, og sprøyt den ut i forskjellige mønstre på den avkjølte ­kaken – eller smør den mer røft og rustikt på om du ønsker det. Skjær kaken i 15–20 firkantede biter, og server.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer