Ingefærkake med kanelglasur
Tid: 40 min
Steketid: 20 min
Ingredienser
½ vaniljestang
250 g hvetemel
300 g brunt sukker
1 ss malt kanel
1 ½ ts malt ingefær
1 ts malt nellik
¼ ts malt muskat
½ ts natron
½ ts salt
200 g smør
2 dl vann
75 g mørk sirup
1 ½ dl skummet kulturmelk
2 egg
1 firkantet bakeform, ca. 33 × 23 cm

Denne desserten slår aldri feil!
Kanelglasur
175 g mykt smør
325 g melis
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
1 klype salt
150 g kremost naturell
Slik gjør du:
Annonsørinnhold
LYKO
Du påfører vel ikke parfyme her?(Det har dessverre vi gjort!)
i samarbeid med LYKO1. Skru ovnen på 200°. Kle formen med bakepapir, og smør den med litt smør. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Rør vaniljefrø, mel, sukker, krydder, natron og salt sammen i en stor bolle.
2. Varm smør, vann og sirup opp i en kasserolle til smøret er smeltet. La det koke opp, og ta straks kasserollen av varmen. Rør den smeltede smørblandingen sammen med melblandingen i bollen. Avkjøl i 5 minutter.
3. Tilsett deretter skummet kulturmelk og egg, og rør deigen sammen til den er helt ensartet. Fordel deigen i formen, og stek kaken i ovnen i 20 minutter, til den er akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.
4. Kanelglasur: Pisk mykt smør og melis lyst og luftig i en bolle med en elektrisk pisker ved høy hastighet i 7–8 minutter. Tilsett vaniljesukker, kanel, salt og kremost, og pisk det sammen ved middels lav hastighet til glasuren er kremete og jevn.
5. Servering: Fyll kanelglasuren i en sprøytepose med tut, og sprøyt den ut i forskjellige mønstre på den avkjølte kaken – eller smør den mer røft og rustikt på om du ønsker det. Skjær kaken i 15–20 firkantede biter, og server.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no
