Dessert:

Is med smak av tiramisu

Is med smak av tiramisu er desserten til alle kaffeelskere!

FOTO: Stine Christiansen
FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

4 personer
Tid: 1 time
Frysetid: ca. 5 timer

Ingredienser
2,5 dl helmelk
5 dl kremfløte
150 g sukker
4 eggeplommer
250 g mascarpone

Kaffesirup
1 dl sterk kaffe
50 g sukker

Til servering
2 dl sterk kaffe
1 dl amaretto
4 ladyfingers-kjeks
mørk sjokolade til pynt

1. Varm melk, 2 dl kremfløte og 75 g sukker i en kjele til sukkeret smelter. Ta kjelen av varmen, og la blandingen av­kjøles. Pisk eggeplommer og de resterende 75 g sukker sammen i en skål med en elektrisk pisker til det blir en lys og luftig masse.
2. Rør mascarpone i den avkjølte melkeblandingen, og rør deretter mascarpone­kremen sammen med de piskede egge­-plommene. Pisk resten av fløten til skum, og vend det hele sammen.
3. Rør iskremen i en ismaskin i 40–60 minutter. Fyll den i en plastbeholder eller brødform, og sett den i fryseren i minst 4 timer. Kaffesirup: Kok opp kaffe og sukker i en kjele, til sukkeret er oppløst og massen tykner lett. Avkjøl helt.
4. Servering: Legg 2 kuler mascarponeis i bunnen av 4 porsjonsglass. Bland kaffe og amaretto i en dyp tallerken. Dypp ladyfingers-kjeks i ­blandingen, og legg dem i glassene. Hell litt kaffesirup over. Gjenta med iskuler og kaffesirup. Pynt til slutt med mørk sjokolade høvlet i tynne biter. La sjokoladen være rom-temperert, og høvle med en ostehøvel eller potetskreller på den smale siden, så får du fine sjokoladespon.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer