4 personer
Tid: 1 time
Frysetid: ca. 5 timer
Ingredienser
2,5 dl helmelk
5 dl kremfløte
150 g sukker
4 eggeplommer
250 g mascarpone
Kaffesirup
1 dl sterk kaffe
50 g sukker
Til servering
2 dl sterk kaffe
1 dl amaretto
4 ladyfingers-kjeks
mørk sjokolade til pynt
1. Varm melk, 2 dl kremfløte og 75 g sukker i en kjele til sukkeret smelter. Ta kjelen av varmen, og la blandingen avkjøles. Pisk eggeplommer og de resterende 75 g sukker sammen i en skål med en elektrisk pisker til det blir en lys og luftig masse.
2. Rør mascarpone i den avkjølte melkeblandingen, og rør deretter mascarponekremen sammen med de piskede egge-plommene. Pisk resten av fløten til skum, og vend det hele sammen.
3. Rør iskremen i en ismaskin i 40–60 minutter. Fyll den i en plastbeholder eller brødform, og sett den i fryseren i minst 4 timer. Kaffesirup: Kok opp kaffe og sukker i en kjele, til sukkeret er oppløst og massen tykner lett. Avkjøl helt.
4. Servering: Legg 2 kuler mascarponeis i bunnen av 4 porsjonsglass. Bland kaffe og amaretto i en dyp tallerken. Dypp ladyfingers-kjeks i blandingen, og legg dem i glassene. Hell litt kaffesirup over. Gjenta med iskuler og kaffesirup. Pynt til slutt med mørk sjokolade høvlet i tynne biter. La sjokoladen være rom-temperert, og høvle med en ostehøvel eller potetskreller på den smale siden, så får du fine sjokoladespon.
